Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

14023

14023

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Burger, Janneke

Kinderboek

Cora van Dijk

01-03-2014

4 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Met dit boekje wordt het ritueel van 'naar bed gaan' een stuk leuker voor je kind. Bij elke dag is er een Bijbeltekst, maar ook een stukje om in te vullen hoe je de dag vond, welke woorden bij je dag passen, liedjes, teksten en leuke opdrachten.

Het boekje is extra leuk wanneer je het samen met je kind gebruikt. Zo krijg je een mooi moment van interactie met je zoon of dochter; samen praten over de afgelopen dag. Er is aandacht voor mooie dagen, gezellige dagen, maar ook voor verdriet en zorgen. Elke dag heeft een eigen letter. Een voorbeeld: bij de dag met de letter J kun je de dag benoemen door te kiezen uit de volgende woorden: jammer, jeuk, jungle, jaguar, jakkes, journalist, juist, judo. Zo kun je aan de hand van het uitgekozen woord verder praten. Bij deze dag staat ook een Bijbeltekst met het woord Jubelen. Zo is dit boekje met 26 dagen ongeveer een maand te gebruiken.

Mijn indruk van dit boekje is: eigentijds en actief. Kinderen worden aangespoord om na te spelen,  aan te duiden en te denken over onderwerpen die belangrijk zijn in hun leven. Het kan helpen om de relatie tussen God en je kind te ontwikkelen en te versterken. Je zoon of dochter moet al wel wat kunnen schrijven om met het boekje aan de gang te gaan. Bij de bruikbaarheid staat een leeftijd van 4 tot 12, maar je kind moet eigenlijk wel zelf kunnen schrijven om het aantrekkelijk te kunnen vinden. Ik denk eerder aan de leeftijd van 7 tot 12.

 

Jouw waardering

Geef jouw waardering voor dit boek:

[Total: 0 Average: 0]

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.