Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

14022

14022

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Mahmoody, Mahtob

Waargebeurd verhaal

Elsbeth de Jager

26-02-2014

4.5 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

In dit boek vertelt dochter Mahtob uit "Not without my daughter" op haar beurt haar verhaal: dingen die ze zich herinnert uit de tijd dat haar vader haar en haar moeder Betty Mahmoody in Iran vasthield en flitsen die ze nog weet van hun vlucht door de bergen naar Turkije. Mahtob groeit verder op in Amerika, waar zij en haar moeder altijd op hun hoede moeten zijn voor de eventuele wraak van haar vader. Veiligheid en waakzaamheid staan voorop. Daarnaast spelen de enorme mediabekendheid van haar moeder, Mahtobs duidelijke keuze voor God en een heftige immuunziekte die ze blijkt te hebben een grote rol in het verhaal.

Indrukwekkend is hoe haar moeder reageert op de intense haat en boosheid die Mahtob op een gegeven moment naar haar vader gaat voelen. Haar moeder probeert haar ondanks alles liefde te geven voor haar deels Perzische afkomst en ze laat haar, aanvankelijk zeer tegen de zin van Mahtob in, door middel van fotoboeken zien hoe dol haar vader op haar geweest is, hoe goed ze het vroeger samen gehad hebben.

Dit resulteert in een uitspraak van Mahtob waarin ze zegt dat ze haar vader heeft vergeven, maar dat ze niet van plan is zichzelf opnieuw aan zijn manier van doen bloot te stellen. Ook niet als hij haar uiteindelijk daadwerkelijk heeft gevonden.

 

Jouw waardering

Geef jouw waardering voor dit boek:

[Total: 0 Average: 0]

 Een reactie op: De schaduw van mijn vader

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.