Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

17136

Thuis op Dunleigh Hall

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Epping, Dineke

Christelijke roman

Sjoerd Veenman

10-11-2017

3.5 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

In 2014 debuteerde Dineke Epping met een dikke roman: ‘Op vleugels van de wind,’ over jonge mensen die de oversteek van Europa naar Amerika wagen. Een boeiende roman die terecht de aandacht van veel lezers trok. Nu is er een opvolger: ‘Thuis op Dunleigh Halle.’

Een goed geschreven en interessant boek, al vind ik het iets minder boeiend dan haar debuut. Het verhaal speelt zich enkele tientallen jaren later af, rond 1875, en draait om een verwaarloosd landgoed in Ierland. De eigenaar, William Garney, heeft het van zijn vader geërfd en is erg geschrokken van de staat waarin het verkeert. Er zijn o.a. grote financiële zorgen. Een oplossing daarvoor lijkt een huwelijk met een rijke vrouw.

En zo’n vrouw dient zich aan in de persoon van Caroline Milton, dochter van een spoorwegbaron. Voordeel van een dergelijke verbintenis voor haar: ze wordt van adel. Vooral haar moeder hecht hier erg veel waarde aan. Caroline vertrekt naar het koude, vochtige Ierland en moet heel wat moeilijkheden overwinnen voor ze het hart van William weet te veroveren.

De karakters van de hoofdpersonen worden goed uitgewerkt. Ook heeft Epping zich opnieuw grondig verdiept in de periode waarover ze schrijft. Aan alles is te merken dat ze de nodige research heeft gedaan. Heel origineel vind ik de roman niet, maar hij zit wel goed in elkaar.

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.