Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

16025

16025

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Grisham, John

Roman

Frea Kroese

04-03-2016

5 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Dit gratis te downloaden boek van de thrillerschrijver John Grisham is een boek over de nieuwste kankerbestrijdingsmethode: Focused Ultrasound (in het kankergebied toegepaste geconcentreerde geluidsgolven). Downloaden kan bij de Focused Ultrasound Foundation.  John Grisham heeft ervoor gekozen om het gratis weg te geven, omdat hij mee wil werken aan de redding van mensen. Het verhaal gaat over Paul die getrouwd is met een lieve vrouw en 3 kleine kinderen heeft. Hij krijgt een hersentumor. Eerst denkt hij nog dat het stress op het werk is. Hij heeft last van stemmingswisselingen, is moe en kortaf tegen zijn kinderen en zijn collega’s, totdat zijn vrouw hem in de badkamer hoort vallen en hij een enorme epileptische aanval heeft.

Dan blijkt dat hij een tumor in zijn hoofd heeft. Een vreselijke weg van operaties en ziekte volgt, totdat Paul al redelijk snel sterft in het 4e hoofdstuk. Vanaf het 5e hoofdstuk beschrijft Grisham hoe het had gelopen als de tumor zich in het jaar 2025 bij Paul had voorgedaan en hij behandeld zou zijn geweest met Focused Ultrasound. De behandeling is effectiever en Paul leeft nog 7 jaar langer dan bij de eerder beschreven weg, die nu in de ziekenhuizen wordt gevolgd. John Grisham hoopt dat de legalisering van de Ultrasound behandeling versneld kan worden en dat we binnenkort op breder niveau gebruik kunnen maken van deze behandeling, waar overigens al veel mensen met allerlei soorten kanker een langer leven door hebben gekregen.

Ik vind het steengoed dat John Grisham zijn vaardigheid en mogelijkheden gebruikt om dit boek te schrijven, om mensen op de hoogte te brengen.

 

Jouw waardering

Geef jouw waardering voor dit boek:

[Total: 0 Average: 0]

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.