Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

16021

16021

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Salaberrios, Dimas / Hunt, Angela

Levensverhaal

Antoinette Schram

19-02-2016

3 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Het is voor Dimas Salaberios, predikant in New York, een gewoonte; op straat bidden waar het gebeurt, tussen mensen die God nog niet kennen. Zo is zijn leven in de straten van New York heel anders dan hij droomde toen hij jong was. Zijn biografie begint met heftig geweld in de straten van New York. Dimas is een tiener die op een coole manier indruk maakt tijdens een vuurgevecht. Als hij door zijn moed de kans krijgt om drugs te gaan dealen, grijpt hij die met beide handen aan. Hij wil een street god zijn, een man van de straat met gouden sieraden, dure horloges, vette auto’s en macht.

De goede adviezen van zijn ouders om school af te maken gelooft hij niet. Hij ziet dat jonge gasten alles hebben wat hun hartje begeert door een leven op de straat. Voorbeelden van dure horloges, mooie sieraden, coole auto’s proberen de lezer te overtuigen  hoe aanlokkelijk de straten eind jaren 80 in New York eruit moeten hebben gezien voor een jongen. Het is een leven vol geweld, de kick om van niets iets te maken door crack te delen, is op zich al verslavend.  

Het zijn stoere verhalen van verschrikkelijke avonturen in de gevangenis en spectaculaire ontsnappingen met veel namen en details op die zwarte bladzijden van het leven van Dimas Salaberrios, die ik nooit zal kunnen begrijpen in een biografie met verder opvallend weinig data. Al vrij gauw kreeg ik genoeg van deze street god. Ik bleef doorlezen omdat ik nieuwsgierig was naar de omslag in het leven. De bekering van Dimas Salaberrios is beslist opmerkelijk te noemen. De verlossing van ellende kwam ook voor een traditionele gelovige uit een heel andere hoek dan verwacht. Op schimmige wijze blijkt Dimas te zijn aangeraakt door een heks en nemen demonen de controle van het lichaam over. In die verschrikkelijke nacht belandt hij op een gegeven moment in het huis van drie oude vrouwen die voor hem gaan bidden. Dat is het keerpunt. Hij gaat voortaan naar de kerk, maar blijft nog wel handelen in wiet, want dat is een natuurlijk product. Het is komisch om te ontdekken welke gevolgen dat heeft voor de kerk die hij bezoekt. Als Dimas groeit in zijn geloof komt de nieuwe christen tot radicale stappen. Hij was al jaren voorvluchtig maar geeft zich aan en belandt opnieuw in de verschrikkelijke gevangenis. Hij is mooi om te zien hoe de aanwezigheid van een christen daar al iets verandert. Hij voelt zich door Jezus kracht veel sterker. Het radicaal veranderde leven is een opmerkelijk getuigenis, dat inspireert. Dat is veel krachtiger dan het boek zelf.

 

Jouw waardering

Geef jouw waardering voor dit boek:

[Total: 0 Average: 0]

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.