Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Doorn, Dani van

Kinderboek

Saskia Schouten

08-12-2014

BESTEL

Recensie

Ziggy en haar buurjongen Momo zijn de beste maatjes. Als Momo twee jongens die altijd de baas willen spelen een lesje wil leren, ontdekt hij dat iemand hem al voor geweest is. Iemand op een scooter met een cape om en een helm op. Volgens de kinderen die het gezien hebben, was het een vrouw. Al snel wordt ze Scooter Oma of Super Oma genoemd. Deze oma redt een hondje, vangt boeven en is er als de kippen bij als er onraad is. Als er wat aan de hand is, biedt Scooter Oma hulp.

Ziggy vermoedt dat het haar oma Roos is. Met Momo gaat ze op zoek naar aanwijzingen. Als ze Scooter Oma een keer tegenkomen gaan ze haar achterna, maar dan komen ze in een lastige situatie terecht.

Dit is een heel leuk kinderboekje met mooie, eenvoudige illustraties van de auteur. Het idee om een oma als Superman te laten fungeren, vind ik leuk en origineel bedacht. Ook heel origineel is het idee van de auteur om oma te laten schelden met plantennamen. Achter in het boekje staats zelfs een verklarende woordenlijst. Crossandra is ‘verdraaid’, bill-bergia is ‘dikke man of vrouw’ en zo zijn er nog meer leuke woorden.

 

Jouw waardering

Geef jouw waardering voor dit boek:

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *