Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

18015

Schrijfster aan het Perzische hof

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Afshar, Tessa

Christelijke historische roman

Frea Kroese

07-02-2018

5 out of 5 stars

BESTEL

Recensie

Sara groeit op als enige dochter van haar vader. Haar moeder is gestorven toen ze jong was. Sara is slim en kan al snel lezen en schrijven. Vanaf het moment dat haar vader dat ontdekt, leert hij haar verschillende talen lezen, schrijven, lezen en begrijpen. In het Perzië van de 5e eeuw voor Christus worden verschillende talen gesproken en geschreven. Sara krijgt uiteindelijk een baan aan het koninklijke hof.

Omdat ze altijd tussen en met mannen heeft geleefd en een voor die tijd mannelijke baan heeft, leert zij zich niet als vrouw te gedragen. Dat heeft enorme gevolgen wanneer haar huwelijksdag aanbreekt. Ze heeft haar man nog maar één keer in een toevallige omstandigheid ontmoet en ze heeft geen idee wat er van haar verwacht wordt. Hiermee maakt ze zichzelf tot spot en schande en stelt ze mensen teleur. Sara heeft geen idee wat ze teweegbrengt op de dag van haar huwelijk, maar het gevolg is dat ze zich zwaar vernederd voelt. Als gevolg van haar gedwongen verhuizing naar het huis van haar man en het verlies van haar baan, krijgt ze een pittige depressie te verwerken.

Tot zover de totale val van Sara. Maar gelukkig, er is een reddende engel. Een dienstmeisje dat toegewijd is en weet hoe het hoort. Sara ziet haar situatie onder ogen en met wat hulp gaat ze de confrontatie met zichzelf aan. Het ‘lelijke eendje’ ontpopt zich tot een prachtige zwaan.

Het lijkt wel een sprookje. Maar een sprookje is het in wezen niet, want deze roman omvat veel meer dan dat. Volwassen worden, de strijd aangaan, leren anderen te vertrouwen, leren hoe God ernaar verlangt dat mensen Hem leren vertrouwen en liefhebben, leren ontvangen en leren geven, leren met moed in de wereld te staan. Al deze factoren maken dat dit verhaal boeit en dat je wilt lezen hoe deze jonge vrouw van de overleefmodus in de leefmodus komt.

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.