Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

19108

Schrijf je boek in 1 jaar

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Diverse auteurs

Cora van Dijk

17-10-2019

4 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Hoe schrijf je een boek voor schrijvers zonder dat het taaie kost wordt? Wel, de auteurs Jaqueline Zirkzee, Michelle Shanti en Jet Hoogerwaard van Paris Books is dat gelukt.

Schrijf je boek in 1 jaar zit vol met korte hoofdstukjes, schrijfruimte, tips en trics. En bij dit alles nemen ze je mee in een schrijfproces dat precies een jaar duurt. En daarbij komt van alles aan bod: de start, het creëren van een schrijfplek, hoe vertel ik, wat vertel ik, hoe voorkom ik dat ik afhaak, een redacteur zoeken, publiceren en promoten (en nog veel meer).

Veel is heel praktisch toepasbaar, zoals het maken van een boekplan. Andere dingen zijn bemoedigend, want, hoe houd je het vol? Kort komt ook de taal aan bod, met de meest belangrijke dingen. En quotes van bekende personen. Voor mij herkenbaar en zeer sprekend is die van Oscar Wilde: ‘Ik heb de hele ochtend aan mijn boek gewerkt en heb een komma geschrapt. ’s Middags heb ik hem weer teruggeplaatst.’

Deze drie dames brachten al eerder een schrijfkalender uit. Als je deze hebt aangeschaft zul je soms bekende zaken tegenkomen, maar het overgrote deel is helemaal nieuw. Ik vind de indeling mooi. Er is gebruikgemaakt van 4 seizoenen: zaaien, groeien, verzorgen en oogsten. Bij elk van deze fasen hoort een deel van je schrijfproces. Er zijn mij twee kleine minpuntjes opgevallen. Omdat het een bewaarboek is, is het jammer dat er vrij grauw papier is gebruikt dat snel geel wordt. En ten tweede zijn de schrijfruimtes in het boek leuk bedacht, maar niet voldoende om van alles kwijt te kunnen. Ik heb besloten maar niet in het boek te schrijven, maar er gewoon papier of Word naast te gebruiken.

Al met al heb ik al lang niet zo’n leuk schrijfboek gelezen. Ook vind ik het erg stimulerend. Dus, iedereen die nog eens de wens heeft om een boek te schrijven: van harte aanbevolen. Mijns inziens niet alleen voor boekenschrijvers, maar ook voor bijvoorbeeld bloggers.

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.