Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

19107

De verloren dochter

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Correa, Armando Lucas

Frea Kroese

15-10-2019

4 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Het uitgangspunt voor deze literaire roman zijn twee vreselijke gebeurtenissen in de Tweede Wereldoorlog. De impact van de in heel de wereld verspreide haat tegen onder andere het Joodse volk krijgt door deze roman een gezicht. Het gezicht van twee prachtige kinderen. Zussen, die niet lang zussen konden zijn en uit elkaar raakten door de beslissingen van ouders en andere volwassenen.

Of je nu innerlijk gewapend was tegen de haat en het onrecht of niet, in de meeste gevallen werd je in de Tweede Wereldoorlog opgepakt en vermoord. Het lam dat geslacht wordt, is zo duidelijk te vinden in de houding van de ouders. De vader die denkt dat hij als arts onmisbaar is en geen idee heeft dat hij al lang had moeten vluchten. De moeder die net zo goed geworteld is in Duitsland en blond haar heeft en blauwe ogen, waardoor ze een tijd de dans ontspringt. Totdat bijna niemand je iets meer wil of kan verkopen, je het wonen zelfs onmogelijk wordt gemaakt en je gewoon moet vluchten omdat er niets meer is dat je van de dood zal scheiden.

Deze roman is zeer indringend en laat zien hoe het monster van de oorlog letterlijk mensen uit elkaar scheurt. Die liefde en het mededogen verplettert en die het werkelijk goede en het door en door slechte aan het licht brengt. Niemand heeft grotere liefde dan hij die zijn leven geeft voor zijn vrienden.

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.