Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

20135

Rust voor je ziel

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Elizabeth George

Bijbelstudie Psalm 23

Cora van Dijk

17-11-2020

4.5 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Psalm 23 is een overbekende Psalm van David. Het laat ons God als Herder voor Zijn schapen zien. Ik ben dankbaar dat ik dit lied al jong uit mijn hoofd kende en het is me vaak tot troost geweest in mijn leven.

Elizabeth George neemt ons in 12 hoofdstukken mee door deze Psalm. Zij toont ons God als Herder, maar ook als Trooster, Helper, Vriend, Leider, Genezer en vooral als degene die rust wil brengen. De diepte van de Psalm is ongelofelijk groot. We mogen daarin ook vooruitzien naar de Messias, Jezus, waarin God heeft laten zien dat deze Psalm in Hem volkomen is geworden.

Het boek is uitermate geschikt voor persoonlijke Bijbelstudie, maar ook voor gespreksgroepen. Een groot deel bestaat uit verwerkingspunten met niet alleen vragen, maar ook nadenkertjes en veel Bijbelgedeelten om te lezen en te overdenken. Zo mag je bijvoorbeeld nadenken over de herderlijke leiding van God over Gideon of Elia.

Het is een prachtig boek geworden, met een rijke inhoud. Wel zit er heel veel herhaling in, wat af en toe een beetje stoort. Ergens vind ik het ook wel jammer dat het alleen op vrouwen is gericht. Maar als je als man daar een beetje overheen leest, zitten er ook voor jou prachtige boodschappen in. Daarom lijkt het me ook erg geschikt om het boek als echtpaar te bespreken. Vooral ook omdat bij de verwerking het heel erg aankomt op je persoonlijke geloof. Elizabeth George is er weer in geslaagd om een laagdrempelig boek te schrijven, dat vol is van de glorie van onze God.

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.