Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

09058

Rode littekens

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

McKay, Lisa

Christelijke roman

Frea Kroese

30-11-2009

5 out of 5 stars

BESTEL

Recensie

In één adem heb ik dit prachtige boek uitgelezen. Het is het verhaal van een meisje dat besluit om in de zomervakantie op 'zendingskamp' te gaan. In dit realistische avontuur komt alles samen: liefde, oorlog, vrede, loyaliteit, volwassen worden, overleven, sterven, zorg en verlangen, individualiteit en gemeenschapszin. Deze cruciale maanden veranderen Cori's leven voor altijd.

Contrasten tussen het veilige westen en de enorme onveiligheid in de rest van de wereld. De diepe vrede van de mensen daar, die God werkelijk kennen en de vluchtigheid van de westerse jonge christen, die gekenmerkt wordt door onrust en spanningen. Gelardeerd met de nodige ontspannende momenten.

De gebeurtenissen die plaatsvinden in deze heftige zomer zetten Cori's leven op zijn kop en zorgen ervoor dat zij al zo vroeg in haar leven ontdekt wat de richting van haar leven zal kunnen zijn. Maar dat gaat dwars door verscheurdheid en onveiligheid, bedreiging van haar bestaan en onzekerheid over haar relatie met God en mensen.

Zeer knap en meeslepend beschreven. Ik geef dit boek 5 sterren.

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.