Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Stokes, Penelope

Roman

Cora van Dijk

02-12-2009

BESTEL

Recensie

Drie generaties Quinn vrouwen wonen bij elkaar. Oma Edith, moeder Abby en dochter Neal Grace. Wegens een beroerte kan oma niet goed uit de voeten, hetgeen een last vormt voor dochter en kleinkind. Ze kunnen er niet goed mee overweg. Abby voelt zich sterk verantwoordelijk en Neal Grace gaat oma uit de weg. Zij zoekt een relatie op met Mike, een veel oudere jongen die bovendien gewelddadig aangelegd is. Abby krijgt kennis aan een man en begint te denken over een 2e huwelijk.

De drie leven behoorlijk langs elkaar heen en zijn niet in staat elkaar op te vangen bij hun zorgen. Edith voelt zich in de steek gelaten. Dan komt ze ten val. Het hele huis brandt af. Abby snelt met Edith naar het ziekenhuis. Daar krijgt deze vreemde dromen…. Komen deze drie vrouwen nog nader tot elkaar?

Dit verhaal van Penelope J. Stokes is een ontspannend boek om te lezen. De personages worden niet echt uitgediept, maar zijn makkelijk te volgen. Toch is het niet een oppervlakkig verhaal. Hoe makkelijk is het moeilijkheden uit de weg te gaan en hoe moeilijk om ze te trotseren. Deze vrouwen vinden de kracht om dit te doen. Dit komt onder andere door een sterk familiegevoel, maar ook door hun geloof. Al met al een goed boek om te lezen, maar geen hoogvlieger. Lekker voor de kerstvakantie.

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *