Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

12119

Rode inkt

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Macias, Kathi

Christelijke roman

Cora van Dijk

30-11-2012

3 out of 5 stars

BESTEL

Recensie

De jonge vrouw Zhen-Li zit vanwege haar geloof in de gevangenis in China. De omstandigheden zijn moeilijk. Ze moet zeer zwaar werk doen en regelmatig wordt ze mishandeld door bewaker Tong. Haar echtgenoot en kind zijn achtergebleven in het dorp waar ze woonde.

Op een dag komt er een gevangene bij in haar cel, Mei. Zhen-Li vertelt haar over Jezus, maar Mei lijkt geen interesse te hebben. Het valt Li wel op dat Mei niet het zware werk op het land hoeft te doen en dat zij meer te eten krijgt. Wat kan dat betekenen? Ondertussen zoekt haar man naar een gelegenheid om de gevangenis een keer te bezoeken, maar het komt er steeds niet van, omdat hij zijn kind en zijn zus moet zorgen.

Een tweede verhaallijn speelt zich af in een verzorgingshuis in Amerika. Niet alles loopt daar op rolletjes. Er is twist tussen de ouderen en een van de bewoonsters heeft helemaal niets met het geloof en wil niets met de oud-zendelinge Julia te maken hebben. Regelmatig komt het tot botsingen. Maar Julia is een biddende gelovige vrouw en gaat voor haar tegenstandster en haar kleindochter in moeilijkheden bidden samen met haar vriendin. Ook heeft ze het gevoel te moeten bidden voor een vrouw in China. Dit doet ze dan ook regelmatig.

De twee verhaallijnen lopen naast elkaar op, een manier van schrijven die veel gebruikt wordt tegenwoordig. Het lijkt haast ongepast om te zeggen bij een boek met dit onderwerp, maar al snel brengt het verhaal je tot een zekere verveling. Dit komt doordat 'hetzelfde' verhaal steeds weer wordt verteld en eigenlijk maar uit twee onderwerpen bestaat: Li heeft het moeilijk in de gevangenis en Julia bidt. Dit wordt vaak herhaald met weinig variatie. Hier en daar heeft de schrijfster echt wel haar best gedaan om er spanning in te brengen, maar deze is voorspelbaar. Met de schrijfstijl op zich is niets mis, je leest het vlot. Daarom is het boek best aan te bevelen voor mensen die niet vaak lezen, maar ik denk dat een ervaren lezer liever iets steverige kost heeft. Al met al een makkelijk lezend boek, met helaas wat te weinig diepgang voor de moeilijke onderwerpen die aan bod komen.

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.