Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

12120

Kijk daar komt de hemel

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Johnson, Bill en Seth, Mike

Christelijk kinderboek

Antoinette Schram

06-12-2012

5 out of 5 stars

BESTEL

Recensie

Een gids voor kinderen en wat voor één. Het daagt kinderen uit om deel te nemen aan Gods plan. Bill Johnson, dominee en Mike Steen, kinderwerker, leggen in dit boek uit wat het betekent om een kind van God te zijn en om te leven in Zijn (bovennatuurlijke) kracht.

Moeilijke termen worden uitgelegd, regelmatig herhaald of toegepast op een manier dat kinderen het kunnen begrijpen. Verder wordt het verhaal afgewisseld met voorbeelden uit de praktijk. Maar vooral de Manga striptekeningen trekken het verhaal echt in een sfeer, waar je als kind niets van wilt missen. Een goed alternatief voor al die animatie over geheime missies en duistere krachten, die kinderen regelmatig op tv kunnen zien. Het leven is een strijd, tussen het rijk van God en het duistere rijk van de Satan.

Kinderen, die de Heere Jezus in hun hart hebben gevraagd, hebben een koninklijke missie om het Koninkrijk van God te verspreiden. Dat betekent in dit boek vooral mensen Gods liefde en kracht laten zien. Ze worden ook uitgerust met geloofsogen, zodat ze de onzichtbare wereld kunnen zien, ze krijgen krachtkleding enzovoort. Er is heel veel aandacht voor het werk van de Heilige Geest. De kracht van God openbaart zich in dit boek vooral door wonderen en met name genezingen.

Nu ben ik zelf niet opgegroeid met dit charismatisch geloof, maar ik wil het boek toch aanraden voor christelijke gezinnen en mensen die zich inzetten voor het kinderwerk in de kerk. Het leert kinderen Bijbelse fundamenten. Het vertelt kernachtig welke kracht het geloof heeft en dat dit meer is dan dat Jezus stierf aan het kruis voor onze zonden en wij zijn vergeven. Het laat iets zien van het karakter van God, wie de Heilige Geest is en hoe het zit met de duivel en wat God ons van ons verwacht en hoe Hij ons erbij helpt. Het is geweldig bemoedigend. Gods liefde voor kinderen spat bijna van elke bladzijde en God wil kinderen gebruiken in zijn koninkrijk. Het is ook erg praktisch. Aan het eind van elk hoofdstuk zijn er tips over hoe je tijd met God kunt doorbrengen en er is ruimte om op te schrijven wat je hebt geleerd en ervaren.

Ik zou het aanbevelen voor kinderen vanaf 10 jaar om zelf te lezen, maar aangezien er ook jongere kinderen in de voorbeelden worden neergezet, is het mogelijk om er mee te beginnen als kinderen jonger zijn. Het vraagt waarschijnlijk meer creativiteit van ouders en kinderwerkers, maar aan de andere kant, het is juist goed om deze dingen samen te onderzoeken, zodat je kunt groeien in het geloof.

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.