Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

19128

Rivier in je hart

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Wilts, Ingrid

Biografisch boek

Diane Kooistra

12-12-2019

4 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Ingrid Wilts schreef dit boek over haar leven in Oeganda, in dit Afrikaanse land probeert ze straatkinderen te helpen door het oprichten van de organisatie Child Restoration Outreach. (CRO). Het zit haar niet mee, Oeganda is een land met eigen gebruiken en gewoontes en ook een land vol gevaar. In dit verhaal lees je hoe Ingrid worstelt met haar geloof en vertrouwen in God en hoe ze Zijn weg ondanks alles wat tegenzit, blijft volgen. En je leest over hoe ze anderen inspireert om met haar mee te gaan op deze moeilijke maar mooie weg.

Wat beweegt iemand om naar een ver land te reizen om kinderen te helpen? Ingrid Wilts vertelt open en eerlijk hoe ze de beslissing neemt om deze stap te zetten. Hoe ze een auto met alleen voorstoelen heeft en iemand tegen haar zegt dat het een egoïstische auto is; ze vraagt niet om bewondering van de lezer maar inspireert de lezer aan de hand van Bijbelteksten en gebeden om met haar mee op weg te gaan.

Ingrid spaart daarbij zichzelf niet, integendeel, ze beschrijft hoe haar Nederlandse directheid er bijna voor zorgt dat ze het land weer uit moet. Ze wordt namelijk helemaal niet met open armen ontvangen. En gaat deze strijd volledig aan om de kinderen te kunnen helpen. Ik miste op een gegeven moment wel meer de verhalen van de kinderen, het gaat heel veel over Ingrid zelf. Over hoe zij omgaat met de zaken die haar overkomen. En dat alles met een eerlijke en open blik maar vol respect. Ingrid heeft een prettige schrijfstijl en het boek las heel vlot. Het vertelt het verhaal aan de hand van verschillende gebeurtenissen tijdens haar verblijf in Oeganda en elders.

Tijdens het lezen had ik steeds het lied “Een rivier vol van vrede, een rivier vol van vrede, een rivier vol van vrede in mijn hart”. Dat past bij dit verhaal en dat gun je Ingrid Wilts ook! Ik heb het boek meerdere keren even weggelegd omdat ik echt na moest denken over de teksten die Ingrid deelde. En om de Bijbelteksten tot mij te nemen. Maar ik ben blij dat ik het boek gelezen heb, ik heb er veel van geleerd wat ik ook in mijn persoonlijke leven toe kan passen. Daarvoor dank! Een mooi biografisch boek over wie wil lezen over hulp in Afrika en voor mensen die geïnspireerd willen worden door een gelovige vrouw.

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.