Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

20023

Reset voor ouders

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Friel, Todd

Geloofsopvoeding

Antoinette Schram

18-02-2020

2 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Door de uitgever werd ik benaderd of ik het boek Reset voor ouders van de Amerikaanse Todd Friel wilde recenseren. De auteur is mij onbekend, maar hij signaleert dat er in Amerika veel jongeren afhaken van het christelijke geloof en dat komt volgens hem omdat ouders steken laten vallen in de geloofsopvoeding, vandaar de term reset.

Het boek heeft een stoere cover en ik kom er al gauw achter ook stevige taal, zelfs boud hier en daar. Veel korte zinnen en opsommingen, voorbeelden met de ‘juiste’ reactie voor kinderen (die ouders overigens niet uit hun hoofd mogen leren). Ouders moeten zich volgens Todd Friel richten op de redding van hun kinderen. Ze gaan naar de hel als zij zich niet tot God bekeren en - niet om de opvoeding makkelijker te maken, maar het verbetert de sfeer in huis - ouders zijn de grootste zondaars! Bovenal moeten wij kinderen laten zien hoe Jezus ons leven heeft veranderd.

Kernachtig samenvat op deze manier: “Als je in jouw gedrag niet dagelijks getuigenis aflegt van je redding, dan doe je kinderen tekort”. Todd Friel laat niets aan duidelijkheid te wensen over. Het christelijke geloof moet zus en zo voorgeleefd en gepredikt worden. Theologisch ga ik de discussie met dit boek niet aan. Bovendien, op de dag dat ik een recensie wil schrijven van dit boek, opent mijn bijbel met Mattheus 7 vers 3: “Waarom maakt u zich druk over de splinter in het oog van uw broeder, terwijl u niet eens merkt dat er een balk in uw eigen oog zit.” Wat een timing heeft Gods woord! Ik zeg alleen dat het lezen van Reset voor ouders mij een onbehagelijk gevoel geeft, maar misschien is dat de bedoeling.

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.