Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

09028

Recht in het hart

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Kingsbury, Karen

Christelijke roman

Saskia Schouten

19-06-2009

5 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Vervolg op: "De redding" en "Voorbij het verleden"

Alex Brady verloor zijn vader bij de ramp op 11 september. Sindsdien keert hij de mensen die hij liefheeft de rug toe en richt zich op het bestrijden van het kwaad. Hij gaat bij de politie en wordt agent bij de hondenbrigade.

Alex fixeert zich helemaal op het uitbannen van de criminaliteit; daar leeft hij voor. Sinds 11 september heeft hij God de rug toegekeerd en ook Holly, de vrouw waar hij van houdt. Haar liefde voor hem is echter niet verdwenen en ze gaat verhuizen naar Los Angelos, de plaats waar hij naartoe is gegaan.

Een criminele organisatie beraamt plannen om verschillende branden te stichten en Alex infiltreert in die organisatie. Zo komt hij te weten dat ze het gemunt hebben op een groot woningencomplex. Als het zover is, dat de brand wordt gesticht, is de politie paraat, gewaarschuwd door een makelaarsassistente die nog aan het werk is in één van de betreffende woningen. Deze woning wordt totaal ingesloten door het vuur maar dan is de redding nabij...

Als Alex de vrouw gaat halen, krijgt hij een enorme schok te verwerken. Wanneer de vrouw in veiligheid wordt gebracht, blijkt er nog een verdachte in de vuurzee te zijn. Om deze te redden, gaat Alex terug. Die beslissing heeft verstrekkende gevolgen...

Wederom een echte Karen Kingsbury roman. Het boek bevat een diepe boodschap en is indringend en realistisch geschreven. Aan het eind van het verhaal had ik wel even een zakdoekje nodig.

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.