Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

09051

Rachab, dochter van Israël

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Morris, Gilbert

Christelijke roman

Saskia Schouten

02-11-2009

4 out of 5 stars

BESTEL

Recensie

Rachab is weefster is Jericho. Doordat haar vader zijn familie als borg heeft ingezet in een spel tegenover de rijke Salmanezer, moet de hele familie slaaf worden bij Salmanezer. De enige manier om dat te voorkomen is dat Rachab gaat werken in het bordeel van Salmanezer.

Het volk Israël is de Jordaan overgetrokken en Jericho moet ingenomen worden. Jozua besluit om twee mannen te sturen om Jericho te verkennen. Kalebs zoon Ardon en diens neef Otniël worden uitgekozen. Als ze in Jericho zijn, worden ze opgemerkt en soldaten gaan naar hen op zoek. Rachab herkent hen als spionnen en wil hen in haar huis verbergen. Als Ardon hoort dat ze prostituee is, wil hij eerst niet mee maar Otniël dringt er op aan. Rachab helpt hen te ontkomen en ze vraagt of zij en haar familie gered mogen worden als de God van Israël Jericho gaat verwoesten.

Na de verwoesting van Jericho komt Rachab met haar familie bij het volk Israël. Ze wordt niet door iedereen geaccepteerd; vooral Ardon blijft volharden in zijn afwijzende houding...

Een boeiende roman waarin de gevoelens van Rachab en haar vertrouwen op de God van Israël gevoelig worden beschreven. De auteur heeft de vrijheid genomen om voorvallen die niet in de Bijbel staan realistisch neer te zetten. Zo zou het gegaan kunnen zijn.

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Een reactie op: Rachab, dochter van Israël

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.