Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

15024

15024

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Tuinder-Krause, Tineke

Geestelijk leven

Frea Kroese

19-02-2015

4 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Tineke Tuinder heeft met dit boekje totaal in de roos geschoten. Ik als ouder wordende vrouw, vind mijzelf terug in veel van de items die zij in dit boekje aanstipt. Dit aanstippen is tegelijkertijd luchtig en diep rakend. Luchtig door de vormgeving: schijnbaar achteloos uitgescheurde en opgeplakte teksten, die direct het hart aanspreken en helpen om gedachten aan te sturen. Gedichtjes, Bijbelteksten en citaten die opbouwen, bemoedigen, aan het denken zetten, liften, aansporen, tot God leiden.

Na twaalf hoofdstukken over betekenisvolle onderwerpen als: kleinkinderen, eenzaamheid, ontmoeten en jezelf inzetten voor kerk en maatschappij is er het levensverhaal van Elisabeth Mijnhardt. Ik dacht: "Nooit van gehoord." En dat was precies het raakpunt. Deze vrouw, bij de meeste mensen onbekend, is van grote betekenis geweest voor haar omgeving. Wat een bijzonder bemoedigend gegeven. Niemand hoeft je naam te kennen en toch heb je enorme invloed in je omgeving. Je hoeft niet beroemd te zijn om goed te kunnen doen. Je mag gewoon jezelf zijn en tegelijkertijd naar jezelf toegroeien (zoals God je ziet).

Een prachtig boek, met vragen om je stil te zetten en vragen om je aan te sporen. En genoeg ruimte voor jezelf om in te schrijven: je eigen gedachten en je eigen gedichten. Stijlvol vormgegeven met de onderwerpsuitwerking in schrijfmachineschrift (wat leuk! Ik dacht direct aan mijn eigen typecursus op de havo in de jaren zeventig van de vorige eeuw), mooie kleuren en sfeervolle foto's en bladsuggesties (dagboek/schrift). Ik geef dit boek 4 sterren en wens iedere vrouw die er mee werkt een gouden tijd toe.

 

Jouw waardering

Geef jouw waardering voor dit boek:

[Total: 0 Average: 0]

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.