Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

13095

13095

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Oranje, Corien

Kinderboek

Antoinette Schram

29-11-2013

5 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Het paard van Sinterklaas heeft versleten knieën. Dat nieuws komt in september op het journaal. Je kunt er niet vroeg genoeg mee beginnen. Pepernoten liggen in september in de winkel, dus waarom geen Sinterklaasverhaal schrijven wat zich afspeelt in september?

Het leuke aan dit boek is dat er meerdere verhaallijnen door elkaar heen lopen, het nieuws uit Spanje over het paard van Sinterklaas en de verdwijning van de hoofdpiet. Het contact tussen Bram en Nina en hun opa, die een nieuwe knie heeft en de bejaarden die zich laten sponsoren. Maar het belangrijkste is toch wel hoe Bram en Nina, broer en zus op het nieuws reageren en een plan bedenken om het paard van Sinterklaas te helpen.

Het verhaal zit goed in elkaar. Korte zinnen, die de spanning goed opbouwen zijn makkelijk zelf te lezen voor kinderen uit groep 4 of 5. Maar het is zeker ook een boeiend boek om voor te lezen. De spannende en hilarische momenten zorgen voor een gezellige tijd. De mooie sfeertekeningen die regelmatig voorbij komen maken het boek helemaal af.

 

Jouw waardering

Geef jouw waardering voor dit boek:

[Total: 0 Average: 0]

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.