Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

16120

Opgezadeld met elkaar

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Jennings, Regina

Christelijke roman

Cora van Dijk

22-12-2016

3 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Abigail Stuart heeft geen eigen plekje in de wereld. Als een stervende soldaat haar ten huwelijk vraagt, lijkt dit een goede uitkomst. Als wederdienst vraagt hij haar voor zijn zus te zorgen. Maar al snel blijkt dat alles anders is. De overleden Jeramiah Calhoun blijkt bij zijn zus en moeder op een stoeterij te wonen. Dit leidt tot vele misverstanden, maar Abigail geeft niet snel op.

Dit boek is een echte liefdesroman. Het verhaal begint veelbelovend. Maar al snel weet je dat het uiteindelijk draait om Abigail en Jeremiah. Dan bekruipt je wel het gevoel: dit gaat nog 300 bladzijden duren voor ze elkaar ‘hebben’. En dat is ook zo. Hierdoor zit er weinig spanning in het boek, hoe de auteur het ook probeert met een aantal zijwegen.

De schrijfstijl is beslist goed. Jennings is dan ook een veel gelezen en ervaren auteur. Dat kun je merken. Het boek leest prettig en vlot. Het is duidelijk een christelijk boek, bijna iedereen in het boek is gelovig. Dat past ook bij de tijd waarin het speelt. Er zit geen echte christelijke boodschap in het verhaal, het draait vooral om de romantiek. Wel kunnen we leren van de levenswijze van Abigail, haar schoonmoeder en de zus waarvoor Abigail moet zorgen. Wat betreft schrijfstijl zou ik 4 sterren willen geven, echter door het gemis aan cliffhangers en spanning kom ik niet verder dan 3,5. Maar voor de echte liefhebbers van romantiek: die vind je genoeg in dit boek!

Jouw waardering

Geef jouw waardering voor dit boek:

[Total: 1 Average: 3]

 

Like en deel deze recensie:Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.