Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

19124

Operatie kerstpost

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Kasse, Bram

Christelijk kinderboek

Antoinette Schram

03-12-2019

5 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Met Operatie Kerstpost heeft Bram Kasse een ontzettend leuk alternatief kerstverhaal geschreven. Het is leuk om voor te lezen, maar ook goed zelf te lezen voor de kinderen in de bovenbouw. Korte hoofdstukken worden afgewisseld met bij passende tekeningen.

Het is daags voor kerst en de koning ziet dat de mensen erg druk zijn met de voorbereidingen voor het kerstfeest, inkopen doen en het huis versieren, maar niemand is blij want iedereen heeft stress. De koning bedenkt een plan om dit op te lossen en wil iedereen uitnodigen voor het kerstfeest in het paleis. Hij maakt voor alle mensen in de stad een persoonlijke uitnodiging. Hij brengt twee zakken post bij het kantoor van Bol en Krom, de luie postbodes van de stad. Dit is echt een komisch duo, wat voor hilarische dialogen in het verhaal zorgt. Ze willen de post helemaal niet bezorgen, maar zijn wel benieuwd naar wat er in de brief staat. Ze brengen de post rond totdat iemand de inhoud van de brief hardop voorleest. Maar dan blijkt dat de mensen in de stad helemaal geen tijd hebben voor de post… Of het dan nog goed komt met het kerstfeest en het plan van de koning?

Het verhaal lijkt op een verhaal uit de Bijbel over de koninklijke bruiloft. Om de setting te veranderen naar het kerstfeest is een goede vondst. Het zet onze kerststress in een ander perspectief!

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.