Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

20133

Op golven van hoop

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Amanda Dykes

Roman

Ina Velthuizen

27-06-2020

4.5 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Als Annie Bliss op een verrassende manier ontdekt dat haar oudoom Bob hulp nodig heeft, bedenkt ze zich geen moment en reist ze terug naar het dorp waar zij als kind een tijdje heeft gewoond. In een periode waarin haar beide ouders waren uitgezonden voor hun werk, ontfermde Bob zich over haar. Annie besluit om te blijven om de zorg voor Bob op zich te nemen.

Al snel na aankomst maakt ze kennis met Jeremiah. Een aantrekkelijke maar niet gemakkelijke man. Duidelijk een man met een verleden waarover hij heel gesloten blijft. Zelf heeft Annie ook een en ander meegemaakt en zij zit midden in een verwerkingsproces. Door de gezamenlijke zorg voor Bob komen Jeremiah en Annie elkaar regelmatig tegen.

In het boek zijn twee verhaallijnen prachtig met elkaar verweven. Vanuit het heden zijn er flashbacks naar het leven van Grandbob, zoals Annie haar oudoom noemt. Langzaam maar zeker krijg je als lezer een beeld van het bewogen leven dat Bob geleid heeft. Steeds weet de schrijfster het spannend te houden. Elke keer valt er weer een puzzelstukje op zijn plaats maar tegelijkertijd word je nieuwsgierig gemaakt naar het volgende puzzelstukje. Het past allemaal naadloos in elkaar en gaandeweg wordt duidelijk hoe het verleden de verschillende personages gevormd heeft tot wie ze vandaag de dag zijn.

Hoewel het boek aanhaakt bij de Tweede Wereldoorlog is dat niet zozeer het thema. Dat thema zit verweven in de titel van het boek: Op golven van hoop. Hoop met een hoofdletter want het gaat over christelijke Hoop. Deze boodschap zit heel knap in het verhaal verweven. Het thema komt helder naar voren zonder dat het irritant wordt.

De schrijfster hanteert een prettige schrijfstijl. Er zijn geen ingewikkelde zinnen of onnodige herhalingen en er is een goede afwisseling tussen dialogen en beschrijvingen. Een aanrader, zeker als je bedenkt dat het om een debuut gaat.

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.