Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

18155

Onverwacht verliefd

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Schouten, Saskia

Liefdesroman

Cora van Dijk

19-12-2018

4 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Iris en Brigitte zijn vriendinnen en worden beiden snel achter elkaar verliefd. Brigitte op de knappe schilder uit Praag, Vilek en Iris op een man in de trein, Florian. Maar dan lopen hun liefdeswegen uiteen. Brigitte vliegt regelmatig naar Praag en heeft het heerlijk met haar schilder. Maar Florian laat niets meer van zich horen en Iris kan hem niet vinden. Iris heeft vage twijfels over de Praagse liefde, maar Brigitte is in de wolken.

Dit is een heerlijk boek voor in de winter. Lekker op de bank met een glaasje wijn en een boek dat over liefde gaat. Maar dat niet alleen. In het midden van het boek zit een onverwacht spannende ontwikkeling in het verhaal. Daar hou ik van, plotselinge wendingen. Ik zag hem echt niet aankomen in dit geval. Ook is aandacht besteed aan de achtergrond, goed verwerkt in het verhaal. Zo vond ik de bijzondere stap die Iris zette wat werk betreft, heel erg leuk in het geheel passen. Ook was het vermakelijk om te zien hoe Iris ineens in contact komt met verschillende leuke liefdeskandidaten. Daardoor wordt haar aandacht enigszins afgeleid van Florian. Maar zoals in een echte liefdesroman komt uiteindelijk alles op zijn pootjes terecht, al heeft Brigitte wel wat hulp nodig.

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:2 Reacties op: Onverwacht verliefd

 • Arie de Ruiter schrijft:

  Enige maanden geleden bracht Saskia Schouten haar derde feelgood-roman bij Uitgeverij Cupido uit.
  Na een drukke periode had ik afgelopen week tijd om dit boek te lezen.
  Twee hartsvriendinnen gaan een weekendje naar Praag en komen allebei tot over hun oren verliefd terug. Naar het zich laat aanzien loopt de ene romance uit op een relatie, terwijl de andere niet eens uit de startblokken komt. Maar schijn bedriegt…
  De roman beantwoordt helemaal aan de eisen, die aan dit genre gesteld worden: makkelijk leesbaar, hier en daar wat humor, verliefdheid voert de boventoon, niet al te diepgaand en een happy end. Het spannende fragment, dat Saskia er bovendien heeft ingevoegd, zou in een thriller niet misstaan!
  De opbouw is leuk. Saskia werkt met drie ik-figuren. Voor de lezer zijn die onderling goed te onderscheiden, omdat elk hoofdstuk betiteld wordt met de naam van de betreffende ‘ik’.
  Mijn puntje van kritiek is de cover. De uitgever koos hiervoor een afbeelding van een schattig koppeltje, waar de onschuld nog van afstraalt. Zonder meer snoezig, maar het dekt de lading van het boek niet. De hoofdpersonen in ‘Onverwacht verliefd’ zijn immers zelfstandige vrouwen die volop in het leven staan. Al met al zullen veel lezers en lezeressen dit verhaal in één adem uitlezen. Het is zonder meer een aanrader voor de liefhebber van dit genre. Ik zou het dan ook met 8½/10 willen waarderen.
  Maar dat Saskia meer in haar mars heeft, bewijst ze met haar novelle ‘Vergiffenis’, dat binnenkort wordt uitgebracht door Uitgeverij Scholten. Ik heb het voorrecht gehad om dat manuscript vooraf te mogen lezen. Hierin zoekt ze zeer bewust de spanning en de diepgang, terwijl ook de liefde een belangrijke – maar niet overheersende – plaats inneemt. • Dani schrijft:

  Inderdaad een leuk, vrolijk boek! En het ‘suspense’ gedeelte was ook intrigerend. Ik lees zelden spannende boeken, dus het hoeft voor mij geen thriller te zijn om van de suspence te kunnen genieten. Een mooie mix van romantiek, spanning en reisindrukken. En bij Saskia Schouten is er altijd wel een reden om door te lezen, hoe loopt dit stukje nu weer af!Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.