Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

18156

Koud spoor

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Henderson, Dee

Roman

Frea Kroese

24-12-2018

4 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Luitenant Evie Blackwell maakt deel uit van een Missing Persons Task Force, een speciale eenheid van de politie die zich bezighoudt met mensen die vermist worden. Deze eenheid bestaat uit politiemensen die projectmatig cold cases aanpakken om opnieuw een onderzoek op uit te voeren. Evie houdt zich bezig met een verdwenen studente. Ze werkt samen met David, een van de andere teamleden. Hij zal zich buigen over een zaak van een verdwenen privé- detective, maar af en toe zoeken ze ook dingen voor elkaar uit. Daarbij worden ze door allerlei afdelingen van de politie in het onderzoek geholpen: bijvoorbeeld personenidentificatie door beelden of identificatie via DNA-onderzoek.

Je krijgt een indruk van hoeveel data deze mensen moeten bekijken en doorwerken voordat zij een idee hebben van wat er gebeurd kan zijn. Daarbij neemt Dee Henderson ook hun persoonlijke leven mee. Het zijn gewone mensen die dit werk doen en soms voor ongelooflijke situaties komen te staan. David, Evies collega, houdt van een beroemde zangeres en zij houdt van hem, maar door bijzondere omstandigheden willen of kunnen ze nog niet trouwen, terwijl ze dat wel heel graag zouden willen. Evie heeft ook verkering met een bijzondere man, maar weet niet of zij zich aan hem zal binden voor altijd. Voor de lezer zijn de ontwikkelingen in het persoonlijk leven van de hoofdpersonen interessant.

Hoofdpersonen uit andere boeken van Dee Henderson komen als bevriende relaties weer in het boek voor. Dat voelt vertrouwd. Je hebt al een inkijkje gehad in het leven van die persoon, als je meer boeken van Dee Henderson hebt gelezen en je begrijpt waarom zij bevriend zijn en waarom die vrienden vanuit hun professie een handje komen helpen.
Dee Henderson heeft heel goed uitgezocht hoe het er in het leven van een popzangeres uitziet en wat het betekent om beroemd te zijn, dat samen, met het element muziek, maakt het boek ook mooi om te lezen.

Een negatief punt in het boek is dat er bijna altijd junkfood wordt gegeten en mensen tot diep in de nacht aan het werk zijn en van geen slapen willen of kunnen weten. Dat zijn zeer ongezonde levensstijlen, terwijl de hoofdpersonen jong, mooi en slank zijn. Ik denk: “Dat kan haast niet!”

Het verhaal zit goed in elkaar, maar soms werd ik wat ongeduldig: weer een zijpad dat werd bewandeld, zonder zichtbare resultaten. Maar het geeft wel een beeld van hoe dit soort onderzoeken verlopen. Ze moeten alle gevonden namen en sporen nagaan. Beetje spannend, vleugje romantiek. Lekker voor een leeg weekend, of in een vakantie.

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.