Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

11019

Ongewenst

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Maas, Leonie

Roman

Saskia Schouten

27-04-2011

4 out of 5 stars

BESTEL

Recensie

Als Jeroen de relatie verbreekt, kan Emma haar werk als fysiotherapeute niet meer naar behoren doen. Ze voelt zich door hem afgewezen en herinneringen aan haar jeugd komen boven. Telkens als er iets naars gebeurde, moest ze overgeven. Dat is nu weer het geval. Omdat Jeroen in de buurt woont, besluit ze ontslag te nemen en te verhuizen. Haar baas begrijpt haar en belooft haar plaats open te houden, zodat ze ten allen tijde terug kan keren.

Via Mark -een patiënt van Emma- komt ze terecht in de Ardennen bij een broer en schoonzus van hem. Zij runnen een hotel en kunnen Emma's hulp goed gebruiken omdat ze een tweeling verwachten. Emma voelt zich op haar plaats maar het verleden blijft haar bezighouden.

Ze neemt Mark in vertrouwen en bezoekt met hem haar moeder om deze een belangrijke vraag te stellen. Het bezoek verloopt teleurstellend.

Dan besluit ze om op zoek te gaan naar haar vader die ze nooit gekend heeft. Als het contact tot stand komt, bezoekt Emma hem met Mark en hoort een verbijsterende waarheid...

Emma keert terug naar haar oude stek en houdt Mark op een afstand. Desondanks bezoekt hij haar en komt dan tot de ontdekking dat Emma nog veel meer problemen heeft.

Een realistische, vlotlezende, boeiende roman. Als lezer kun je je makkelijk identificeren met de hoofdpersoon. De personage Mark is fijngevoelig neergezet.

Jouw waardering

Geef jouw waardering voor dit boek:

[Total: 0 Average: 0]

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.