Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

11018

Het laatste woord

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Herman, Kathy

Roman

Cora van Dijk

18-04-2011

4 out of 5 stars

BESTEL

Recensie

Twee gebeurtenissen in het leven van de familie Jessup vormen de basis van deze roman. Moeder Brill is bij de politie en krijgt te maken met elkaar snel opvolgende moorden, waarbij de dader uiteindelijk haar op het oog blijkt te hebben. Dochter Vanessa is twintig jaar en ongewenst zwanger geraakt. Wanneer zij dit aan de toekomstige vader van het kind vertelt, verdwijnt deze uit beeld. Wat moet ze doen?

Spannende gebeurtenissen volgen elkaar in hoog tempo op. Het gezin wordt onrustig; er is veel dreiging nadat geconstateerd is dat Brill het uiteindelijke doelwit is van de moordenaar. Het politieteam van Brill doet alle mogelijke moeite om de dader op te sporen, maar dat blijkt een moeilijke klus te zijn. Ondertussen moet Vanessa besluiten nemen rondom de komende baby; gaat ze hem zelf opvoeden of is adoptie beter voor het kind?

Uiteindelijk vindt er een zeer ingrijpende ontmoeting plaats tussen dader en slachtoffer en ook de plot rond het verhaal van Vanessa is niet alledaags te noemen; erg goed gevonden.

Alles bij elkaar is dit een heel lezenswaardig boek. Op een vanzelfsprekende wijze komt steeds weer het geloof aan de orde, maar telkens heel gewoon, in tegenstelling tot veel andere boeken waar het geloof 'geforceerd' aan de orde komt. De vragen van de ouders over hun zwangere dochter, de vragen van Vanessa zelf zijn heel natuurlijk beschreven.

Het boek leest prettig, er is geen onnodig moeilijke taal gebruikt en toch is het geen simpel verhaal. Hoofdpersoon is Brill, maar zelf kon ik me het beste identificeren met Vanessa. Dat maakt het lezen ook weer anders, want over het algemeen is de hoofdpersoon degene waarmee je het meest meeleeft. Zonder dat het er dik bovenop ligt, vind je in deze roman ook geloofsaanwijzingen voor een gezin dat door een crisissituatie heen moet gaan. Al met al een roman geschikt voor jong en oud. Je moet wel van spanning houden; het is beslist geen romantisch boek.

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.