Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

202534

Onderduikers in Artis

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Stark-ten Voorde, Hanneke

oorlogsroman jeugd

Saskia Schouten

04-10-2023

5 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Laurens is de zoon van de directeur van Artis. Hij helpt zijn vader graag met het werk in de dierentuin. Op een dag worden er bommen op Artis gegooid. Die waren bedoeld voor een trein met materiaal voor een Duits afweergeschut. Gelukkig zijn er geen doden gevallen.

Laurens ontdekt dat er vreemde dingen gebeuren in Artis. Als hij ’s nachts niet kan slapen, kijkt hij uit het raam en ziet hij mannen door het park lopen. Een andere keer ontdekt hij iets op de hooizolder van het wolvenhuis. Hij ontmoet de aardige Annie die hij graag rondleidt in de dierentuin. Hij wil haar naar huis brengen maar dat wil ze beslist niet hebben. Laurens vindt het allemaal maar vreemd.

Uiteindelijk vertelt zijn vader dat er onderduikers in Artis verblijven. Het boek eindigt met een spannende aanslag waar ook Laurens een rol in speelt.

Dit is een realistisch jeugdboek over de Tweede Wereldoorlog. De auteur heeft veel ware gebeurtenissen in het verhaal verwerkt. Achter in het boek staan die gebeurtenissen beschreven. Het geloof komt op een mooie manier naar voren. Er wordt om bescherming gebeden en het gebed wordt het machtigste wapen genoemd.

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.