Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

15150

15150

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Vlaardingerbroek, Katie

Themaboek

Antoinette Schram

28-12-2015

5 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Wat een stoer boek! Je bent 19, opgegroeid in een christelijk gezin in een achterstandswijk in Den Haag met een missie; namelijk om de mensen in de buurt over het goede nieuws van Jezus te vertellen. De verhalen in de Bijbel zijn vertrouwd, je kent de liedjes, je weet hoe het hoort, maar dan slaat de twijfel toe in die prangende vraag: ‘Is dit het?’ Is dit alles wat het geloof te bieden heeft?

Katie Vlaardingerboek durft er een boekje over open te doen en blaast met een frisse wind door alles waar we als christenen voor staan. In ‘Omvergeblazen’ schrijft ze over haar persoonlijke zoektocht, over twijfels, over hoe we heilige huisjes bouwen, waar we ons veilig in voelen. Scherp stelt ze dat christenen vierkant denken; mensen in een hokje duwen, je hoort erbij of je staat erbuiten. Bovendien beargumenteert ze hoe we ook God in zo’n hokje duwen en een beeld van Hem maken dat misschien helemaal niet klopt. Voordat je denkt: wat een rebellie, daag ik je uit om dit boek toch te lezen, want Katie heeft lef! Als zij God niet meer kan zien of voelen en twijfelt wat echt is, als grote vragen geloven voor haar onmogelijk maakt, wordt zij niet alleen maar cynisch. Het onderzoeken van haar twijfels brengt haar ergens en het siert haar dat ze de wijsheid, die ze gevonden heeft deelt in een prachtig vormgeven boekje. Je leest het bijna in een adem uit.

Het is goed dat Katie zelf een adempauze heeft ingebouwd. Haar eerlijke kwetsbaarheid, haar spannende intro’s met voorbeelden die je niet van een braaf christelijke meisje verwacht, maar waar ze wel heel duidelijk haar punt mee kan scoren, de prangende vragen en haar ontdekkingen, het is allemaal boeiend om te lezen.

 

Jouw waardering

Geef jouw waardering voor dit boek:

[Total: 0 Average: 0]

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.