Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

14049

14049

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Baar, Eva van

Roman

Elsbeth de Jager

28-04-2014

4 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

In korte, meeslepende fragmenten vertelt de auteur het verhaal van Els. Ze is gelukkig getrouwd en heeft met haar man Leo vier kinderen. Dan overlijdt Leo aan de gevolgen van een auto-ongeluk. Haarfijn weet de auteur de vloedgolf aan emoties van Els weer te geven. Het leven gaat door, er zijn kinderen, katten en zelfs een hond die nog opgevoed moet worden. Maar hoe was het vroeger en hoe is het ooit tussen haar en Leo begonnen? Heden en verleden wisselen elkaar in hoog tempo af.

Langzaam komt Els weer wat tot zichzelf, maar dan komen er onverklaarbare dingen voor: elke keer als ze van Leo heeft gedroomd die haar ergens op wil wijzen, gebeurt er iets vreemds. Zo krijgt Els verkeerde medicijnen mee van de apotheek, ze zou een vakantie hebben gecanceld, ze zou verkeerde cijfers hebben ingevoerd op de computer.

Els wordt bang en schrikachtig tot het tot een ontgoochelende climax komt waarna ze opnieuw moet beginnen met rouwen. Uiteindelijk groeit ze toe naar de overtuiging: "Niets buiten jou kan je vrede geven, maar dat betekent ook dat niets buiten jou je kan kwetsen."

Het boek is met vaart geschreven en getuigt van veel inlevingsvermogen.

 

Jouw waardering

Geef jouw waardering voor dit boek:

[Total: 0 Average: 0]

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.