Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

14048

14048

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Jongbloed, Marte

Roman

Cora van Dijk

24-04-2014

4 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Liset krijgt de dood van haar vriendin Roos te verwerken. Als ze samen met de broer van Roos alle spullen van haar vriendin opruimt, komt ze een foto tegen uit een oosters land en een overeenkomst in het Arabisch met daar onder een handtekening van haar vriendin. Dit laat haar niet los.

Wanneer ze wat meer informatie heeft, besluit Liset naar het land Jemen te vertrekken, omdat Roos daar blijkbaar bezig was met het opzetten van een schoolproject. Ze komt terecht in een wereld die haar volkomen vreemd is en bovendien vol gevaren wegens politieke conflicten. Pieter, de broer van Roos staat niet achter haar, maar gaandeweg merkt Liset dat ze steeds meer op hem gaat vertrouwen. Eigenlijk is ze zelfs verliefd, maar daar besteedt ze geen aandacht aan, want haar hart gaat uit naar het vervullen van de wens van Roos. Daarvoor gaat ze geen gevaar uit de weg.

Een modern verhaal, met variatie, spanning en liefde. Dit is een roman die goed geschreven is en heerlijk wegleest. De toonzetting is die van een positieve levensvisie. Je merkt dat de schrijfster ervaring heeft en goede dialogen gebruikt op de juiste momenten. Het heeft duidelijk meer dan een Bouquetreeks, is net iets meer dan een chicklit en daarom fijn leesvoer voor de moderne vrouw. Wat me opvalt, is dat het taalgebruik nergens grof is. Een bewijs dat een goede roman dit dus niet nodig heeft! Een klein minpuntje: de roman ziet er uit als een midprice boek en daarbij is 17,95 iets aan de hoge kant.

De boektrailer helpt je om alvast in de stemming te komen:

 

Jouw waardering

Geef jouw waardering voor dit boek:

[Total: 0 Average: 0]

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.