Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

08034

Mozes, prins, herder en leider

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Morris, Gilbert

Christelijke roman

Saskia Schouten

02-10-2008

4 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Leeuwen Van Juda deel 5.

Het volk Israël leeft in slavernij in Egypte. Van de wrede farao moeten alles pasgeboren Israëlitische jongetjes in de Nijl geworpen worden.

Een Israëlitische moeder vertrouwt op God en legt haar kindje in een biezen mandje in de Nijl. Het wordt gevonden door de dochter van de farao. Ze adopteert het jongetje en noemt hem Mozes. Hij groeit op als prins aan het hof van Egypte. Na een ernstig voorval komt hij in de woestijn terecht waar hij trouwt en twee zonen krijgt. Hij wordt het herder en verblijft veertig jaar in de woestijn.

Dan roept God hem om terug te keren naar Egypte. Mozes moet naar de farao gaan om voor de vrijlating van zijn volk te pleiten. Het hart van de farao verhardt zich en er komen verschrikkelijke plagen over Egypte. Uiteindelijk moet de farao het volk laten gaan.

Een andere verhaallijn is die van Besaleël. Hij is geadopteerd door Mirjam, de zus van Mozes. Tijdens de strijd van Israël tegen Amalek, redt hij een meisje uit de hand van de Amalekieten. Besaleël helpt later -samen met Oholiab- mee met de bouw van de tabernakel.

Een vlot lezend boek. Je leeft mee met de Israëlieten in hun slavernij en hun woestijnreis.

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.