Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

08035

De kerstquilt

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Chiaverini, Jennifer

Roman

Aritha Vermeulen

10-10-2008

4 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Jennifer Chiaverini heeft al zeven boeken in de quiltclub-serie geschreven. De kerstquilt is de tweede roman die van haar in het Nederlands verschenen is, na De quiltclub.

In dit boek kruip je steeds meer in de huid van Silvia Compson, geboren Bergstrom. Na vijftig jaar woont ze weer in haar ouderlijk huis en ze is absoluut niet van plan om veel werk van de feestdagen te maken. Sarah Mc Clure, haar jonge quiltvriendin denkt daar totaal anders over. Na wat gekibbel krijgt ze Silvia zover om op zoek te gaan naar de kerstversieringen op de oude rommelzolder. Ze vinden een oude, niet afgemaakte kerstquilt.

'Silvia ging op haar knieën naast de doos zitten. Het gevoel dat ze iets geweldigs had ontdekt, werd bijna overheerst door een hevig gevoel van verlies. De kerstquilt. Ze was hem nooit vergeten...'

De oude quilt zorgt ervoor dat ze overspoeld wordt met herinneringen. Via deze flashbacks ontstaat er een nieuw, origineel verhaal over familietradities, vriendschap, rivaliteit tussen zussen, verraad en verlies met als eindresultaat begrip en vergeving. De oude kerstquilt is de rode draad door het hele boek heen.

Ik hou van dit boek. Het is origineel en de schrijfster heeft oog voor detail. De stijl doet warm en trefzeker aan; de dialogen verlopen zonder horten en stoten (complimentje voor de vertaalster). Silvia heb ik in mijn hart gesloten. Waar ik echt heel nieuwsgierig naar werd en wat ik persé wilde weten was: Wie nam de rood met gouden ster weg?

De kerstquilt is in het bijzonder geschikt voor iedereen die houdt van boeken met een geheim. Mooie uitspraak: 'Een quilt hoeft niet volmaakt te zijn, evenmin als een familie, maar je mag er niets uit weglaten.'

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.