Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

19051

Moord op de moestuin

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Mizee, Nicolien

Thriller

Frea Kroese

04-05-2019

3.5 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Judith is getrouwd met Thijs, maar drie dagen later krijgt hij een hartaanval, wat hem in de lappenmand doet belanden. Judith en Thijs zijn close met Cora en Ab en ze besluiten om gezamenlijk een paar weken in een huisje te gaan.

Toevallig vinden ze een huisje op het landgoed van hun vriendinnen uit de kindertijd, Fiep en Anne. De tekening die in de omslag staat van landgoed, klein huis, koetshuis en bijbehorende volkstuintjes helpt direct al bij het lezen van het boek. Gaandeweg leer je de karakters wel kennen, maar in het begin moest ik even teruglezen: wie is nou wie?

De chicklit die een thriller blijkt te zijn, is zo geschreven dat het helemaal logisch lijkt dat er een moord wordt gepleegd. Ik weet niet precies hoe ze het gedaan heeft, maar ik kreeg sympathie voor de dader en natuurlijk heel veel sympathie voor de hoofdpersoon Judith, die eigenlijk niet zo veel doet, behalve goed observeren, luisteren en nadenken. Door haar houding is de lezer Judith. Je voelt totaal met haar mee en je leert de karakters in het boek door haar observatie kennen.

Heerlijk boek voor tussendoor.

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.