Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

19008

Missie

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Kooijman, Mirjam

Christelijke jongerenroman

Saskia Schouten

24-01-2019

5 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Lisa komt uit een warm gezin. Omdat ze een Spaanse moeder heeft, gaan ze elk jaar naar familie in Spanje. Allemaal genieten ze hier enorm van. De boomgaard en winkel van haar vader nemen ook een grote plaats in haar leven in. Verder is ze bezig met een afstudeerproject en loopt ze stage als onderwijzeres op een school.

Dan ontmoet Lisa een leuke jongen en de aantrekkingskracht is wederzijds. Nils is militair, apachevlieger. Ze krijgen al snel verkering. Ze maken plannen voor de wintersportvakantie met Lisa’s familie, maar het lijkt wel of Nils daar niet zo in geïnteresseerd is. Dan komt de aap uit de mouw, hij heeft een brief gehad waarin staat dat hij op missie moet naar Uruzgan…

Dit is een aangrijpende, ontroerende young-adult-roman. De schrijfster heeft zich goed ingeleefd in de karakters die ze beschrijft. Er zit veel diepgang in dit boek, het vertrouwen van de hoofdpersonen op God en soms het worstelen hiermee, wordt heel realistisch beschreven. De schrijfstijl is vlot, het boek leest als een trein.

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Een reactie op: Missie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.