Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

14137

14137

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Riksten-Unsworth, Trenke

Kinderboek

Aritha Vermeulen

12-11-2014

4 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Een lief boekje van maar vierendertig pagina's. Zo zou ik Mispoes kunnen typeren. Het is geschreven door Trenke Riksten-Unsworth en uitgegeven bij uitgeverij Eigenzinnig.

Wat opvalt aan dit boek
Dit verhaal heeft een wat groter lettertype dat fijn is voor kinderen die moeite met lezen hebben. Niveau is AVI-M5. In het boekje staan prachtige tekeningen van Francien van Lang. Ze passen naadloos aan bij de tekst en ondersteunen daardoor de jonge lezertjes.

Inhoud
Tim (10) is erg bezorgd omdat zijn moeder zo vaak ruzie maakt de laatste tijd. Hij is bang dat zijn ouders gaan scheiden. Gelukkig heeft hij Doerak. Hij wordt altijd rustig van binnen wanneer zijn poes op schoot zit. Hij heeft hem nog maar sinds twaalf weken. Groot is zijn verwarring als Doerak op een dag verdwenen is. Ze gaan zoeken maar vinden hem niet. Als hij 's-avonds op bed ligt is hij heel verdrietig. Doerak is weg en zijn vader en moeder maken ruzie. Hoe moet het nou?

Mijn mening over dit boek
Ik vond dit boek erg verrassend! Het plot is erg origineel. Een warm kinderboek. Ik werd er blij van. Tims gevoelens worden levensecht beschreven. Dat maakt het voor kinderen leuk om te lezen. Mispoes is een echte aanrader voor zowel jongens als meiden vanaf 7 jaar.

 

Jouw waardering

Geef jouw waardering voor dit boek:

[Total: 0 Average: 0]

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.