Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Rivers, Francine

Christelijke roman

Saskia Schouten

21-07-2011

BESTEL

Recensie

Het verhaal gaat verder waar het eerste deel gestopt is (Mijn moeders hoop).

Hildemara heeft tbc en moeder Marta trekt bij het gezin in om te helpen, ondanks de gespannen verhouding met haar dochter. Carolyn, Hildemara’s dochter, krijgt een goede band met haar oma. Dan gaan ze naar het platteland verhuizen en wordt Carolyn goede maatjes met de buurman. Na een tijdje verdwijnt de buurman en krijgt Carolyn last van nachtmerries.

Als ze gaat studeren raakt Carolyn goed bevriend met Chel. Door haar krijgt ze een vrijgevochten leven en raakt ze aan de drugs en de drank. Na een tragische gebeurtenis raken de dames op drift. Ze lopen weg van de universiteit en komen terecht in een huis waarin meer jongeren wonen. Na een afschuwelijk voorval raakt Carolyn aan het zwerven.

Als ze weer bij haar ouders thuiskomt, ontdekt ze dat ze zwanger is. Ze bevalt van een dochter: May Flower Dawn. Om haar leven weer op de rails te krijgen, gaat ze werken en studeren en zorgt haar moeder voor Dawn. De band tussen Hildemara en Dawn wordt zo sterk dat Carolyn er bijna niet tussen kan komen. Haar dochter heeft veel moeite om zich aan te passen als Carolyn met Mitch trouwt. Langzamerhand gaat het beter ondanks dat Dawn beter met Mitch kan opschieten dan met haar moeder.

Dawn trouwt met Jason die het leger ingaat en naar Irak wordt uitgezonden. Als ze weer zwanger raakt na twee vroeggeboortes, krijgt ze slecht nieuws van de dokter te horen…

Een aangrijpend boek. Heel mooi is het om te lezen dat Dawn haar moeder en oma bij elkaar roept om alles wat verzwegen is in het verleden, tegen elkaar uit te spreken. Het boek heeft een bijzonder, dramatisch eind.

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *