Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

19115

Een nacht en daarna

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Mason, Susan Anne

Historische roman

Frea Kroese

07-11-2019

3.5 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Grace Abernathy reist van Engeland naar Canada na de Eerste Wereldoorlog om haar zus bij te staan, die in deze oorlog haar man is verloren. In de brieven van haar zus beschreef ze de afwijzing die ze heeft ervaren van haar schoonfamilie. Als Grace is aangekomen en haar zus Rose wil bezoeken, blijkt zij ook te zijn overleden. De enige om wie ze zich in Canada zou moeten bekommeren is haar neefje, de baby van haar zus. Maar omdat Rose geen contact had met haar schoonfamilie en toch blijkt dat zij voogd over de baby zijn geworden, staat Grace voor een onuitvoerbare taak.

Grace is een wat onhandige en impulsieve, lieve meid, die geen idee heeft wat haar nu te doen staat. Daarom komt ze in een situatie terecht waarin ze zich gedwongen voelt over haar naam te liegen. Toch lukt het haar om de kinderjuffrouw van de baby te worden. Gedurende de tijd dat ze bij de schoonfamilie van haar zus inwoont, wordt ze verliefd op de broer van haar zwager, de nieuwe voogd van de baby. De man is al verloofd, maar wel met een egoïstische jongedame. Een jonge dame van wie Grace het vertrouwen niet heeft dat zij een goede moeder voor de baby zou zijn.

Natuurlijk wordt tegelijkertijd het beeld dat Grace had van deze familie bijgesteld, doordat zij met hen omgaat en natuurlijk brengt dat een spanningsveld met zich mee, want kan zij de baby nu wel aan haar familie toe-eigenen en terugreizen naar Engeland? Het mooie van deze romantische historische roman is, dat aandacht wordt gegeven aan de impact van verlies en verdriet. De worsteling met zonden en de mogelijkheid tot vergeving en herstel van relaties. Hierdoor krijgt de roman de verdieping die het nodig heeft. De verzorging van en de hechting met de baby wordt vanwege de romantische ontwikkeling in het boek wat verwaarloosd en even gemakkelijk wordt er iemand van het andere personeel gevraagd om op de baby te passen. Dat vervreemdt enigszins omdat de hele roman juist om de rechten van opvoeding van de baby draait.

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.