Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

10014

Meer dan ooit

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Kingsbury, Karen en Smalley, Gary

Christelijke roman

Saskia Schouten

11-03-2010

4 out of 5 stars

BESTEL

Recensie

Dit is het tweede deel van een serie over de familie Baxter.

Ashley krijgt een baan in een tehuis voor demente bejaarden en heeft het daar erg naar haar zin. Haar aanpak om de mensen te helpen verschilt enorm van de regels van het huis. Het gaat beter met de mensen, maar manager Belinda is het er niet mee eens en ontslaat Ashley.

Brandweerman Landon Blake is al jaren verliefd op Ashley, maar het is niet wederzijds, hoewel Ashley wel ontdekt heeft dat ze van Landon houdt. Ze is er echter van overtuigd dat het niets kan worden tussen hen omdat het geloof haar tegenstaat en ze vindt dat ze niet bij elkaar passen.

De terroristische aanslagen van 11 september veranderen alles. Landon vertrekt naar New York om te helpen zoeken naar overlevenden bij het World Trade Center. De vader van Luke Baxters vriendin is omgekomen bij de aanslagen en sindsdien hoort Luke niets meer van haar, hoe hij ook zijn best doet om met haar in contact te komen. Dit alles, plus een studieopdracht om het bestaan of niet bestaan van God te bewijzen, leiden ertoe dat Luke zijn geloof verliest en het humanisme gaat aanhangen.

Zus Kari, die weduwe is, zoekt naar Gods plan voor haar leven en ontdekt dat ze andere vrouwen met huwelijksproblemen wil gaan helpen. Zelf hadden zij en haar man ook problemen. De man die al jaren van haar houdt, is naar New York vertrokken en Kari worstelt ook met het feit of het geen verraad is tegenover Tim, haar overleden man, als ze met Ryan verder gaat.

Een indrukwekkende roman die een goed beeld geeft van de ellende en het leed dat de aanslagen veroorzaakt hebben. Maar dat Kari een man krijgt die al jaren van haar houdt en naar New York vertrekt en dat Ashley in ongeveer hetzelfde schuitje zit, vind ik niet erg origineel.

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.