Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

13077

Love you, miss you

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Oranje, Corien

Jeugdboek

Marga Janssen

16-10-2013

4.5 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Lynn heeft astma en verschillende allergieën. Dit heeft grote impact op haar leven. Ze zit net in de brugklas en heeft aanpassingen en soms hulp nodig. Dit vindt ze erg vervelend. Ze liegt er zelfs over. Ook is ze verliefd op Aron. Lynn moet vier maanden opgenomen worden in een astmakliniek in Davos in Zwitserland. Ze vindt het niets maar troost zich met het feit dat ze dan even rust heeft van haar vaak vervelende broertjes. ( Ze houden wel van elkaar maar nu mogen ze tenminste een tijdje pindakaas en borrelnootjes eten en dat is wel eens fijn!) Het hele gezin brengt Lynn weg.

Bij aankomst in de kliniek vindt Lynn het maar saai. Dat verandert als ze leuke vrienden krijgt en zelfs een vriendin! Het is voor Lynn een verademing te ervaren dat er kinderen zijn met dezelfde aandoeningen. Ze beleeft van alles maar dan belt haar moeder over Sven, haar broertje. Hij heeft een ongeluk gehad. Haar ouders kunnen nu niet op haar verjaardag komen. Lynn is boos. Surprise! Het loopt toch goed af. En wat blijkt? De verkering van Aron is uit dus...

Love you, miss you is een sprankelend boek waar de ene gebeurtenis snel de andere opvolgt. Helaas voor Lynn heeft het meestal met haar ziekte te maken. De humor in het boek komt meestal van Lynn zelf. Het lijkt de manier voor haar om staande te blijven. Heel af en toe roert de schrijfster iets aan over het geloof in God. Lynn bidt soms en ze zijn naar een genezingsdienst geweest. Als Lynn naar Davos gaat wordt het boek iets interessanter. Er gebeurt wat meer. De rol van haar moeder lijkt een dominante. Maar ja, wel begrijpelijk, Lynn 's leven lijkt soms ook wel broos, met altijd een epi pen in haar tas om haar leven te redden. Een leuk boek voor tieners die kinderen kennen met dergelijke aandoeningen. Meer thema's: verliefdheid, lichamelijke veranderingen, schaamte en andere gevoelens. Verder vooral een eye- opener voor wie niet veel weet over astma en de behandeling ervan.Corien Oranje heeft al meer dan veertig titels op haar naam staan, waaronder de Sasha- trilogie, Tropisch complot en Kampioen.

 

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:2 Reacties op: Love you, miss you

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.