Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

20215

Lifeliner 2 en het geheim van busy bee

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Burghout, Adri

jeugdboek reddingshelikopter

Thea Zoeteman

06-04-2021

5 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Timo is piloot op lifeliner2, een traumahelikopter. Zijn broer Rob, is piloot bij Medic01 en vliegt daarnaast ook in een toestel uit de Tweede Wereldoorlog, Busy Bee. Met dit vliegtuig doet hij mee aan demonstratievluchten. Als Timo hiervan hoort, is hij verbaasd. Rob heeft zich namelijk altijd negatief uitgelaten over demonstratievluchten. Er is meer in de houding van Rob dat bij Timo vragen oproept. Want waarom is Rob zo vaak van huis en laat hij zijn vrouw Eveline zo vaak alleen terwijl ze is opgenomen met psychische problemen?

Als Timo en zijn vrouw Marjon Rob een paar keer ten eten vragen, is hij verhinderd. Ook dat bevreemdt Timo. Evenals het feit dat zijn broer hem bewust ontloopt.

Op een dag krijgt Timo een vermoeden en hij besluit om het tot op de bodem uit te zoeken wat er achter de vreemde houding van Rob schuilt.

Hij gaat op onderzoek uit in het vliegtuig Busy Bee en daar vindt hij iets op de bodem van de cockpit.

Rob heeft geld nodig. Heel veel geld. En daarom wil hij zoveel mogelijk meewerken aan de opdrachten die Taco hem geeft. Want dan kan hij goed verdienen.

Als Rob naar Genève moet voor een show op een luchtvaartbeurs, merkt hij tijdens de vlucht daarnaartoe, dat de oliedruk van het vliegtuig laag is. Gelukkig komt hij behouden en ongeschonden in Genève aan.

Nadat een monteur ernaar gekeken heeft en het euvel heeft opgelost, kan Rob later dan de planning was, weer terugvliegen naar Nederland.

Kort daarna moet Rob naar Mannheim voor een airshow. Voordat hij vertrekt blijkt de sensor defect te zijn. Een monteur is ondertussen gebeld. De man komt niet opdagen en Rob moet vertrekken.

Met de gedachte dat er niets onherstelbaars zal kunnen gebeuren omdat het alleen om de sensor gaat en verder alles goed functioneert, gaat Rob toch vliegen. Onderweg komt hij in de problemen. Hij gaat terug, maar moet een noodlanding maken. Zodra de wielen de bodem raken, breken ze af en het vliegtuig glijdt het water in. Rob weet uit de cockpit te klimmen, maar voelt een snijdende pijn in zijn borstkas. Hij is nog genoeg bij zijn positieven om 112 te bellen.

Even later komt Timo met de traumahelikopter. Samen met zijn collega’s helpt hij Rob. Hij blijkt een klaplong te hebben opgelopen tijdens de crash en wordt naar het ziekenhuis vervoerd.

Als Timo zijn broer in het ziekenhuis bezoekt laat hij Rob weten dat hij achter zijn geheim gekomen is. Hij wil hem niet aangeven als Rob belooft dat hij onmiddellijk met zijn verslaving zal stoppen.

Al bij het eerste hoofdstuk word je nieuwsgierig naar de geheimzinnige waas die er rond Rob hangt. Dat maakt dat je verder wilt lezen. Als lezer word je meegenomen in de werkzaamheden van Timo, als piloot van een traumahelikopter.

Adri weet de spanning in het verhaal op te voeren. Pas in het laatste hoofdstuk komt de ontknoping.

Een leuk jongensboek dat je meeneemt in de avonturen van twee broers met ieder een eigen verhaal, maar dat als een mooi vlechtwerk in elkaar past.

Voor degenen die het nog niet weten: de schrijver maakt ook zijn eigen tekeningen bij het verhaal.

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.