Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

07008a

07008a

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Schouten, Saskia

Christelijke roman

Cora van Dijk

15-06-2007

4.5 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Deze familieroman gaat over Tamara die op Ameland woont en verkering krijgt met Floris die op een boerderij woont. In het boek volgen we de verkeringstijd van de twee en de manier waarop zij hun geloof beleven. Hoe lossen ze verschillen van mening op? Als Tamara in het ziekenhuis belandt door een auto-ongeluk gaat Floris twijfelen. Hij was immers verantwoordelijk voor deze ellende. Gaan hun geloof en hun relatie dat overleven? En hoe zullen de beide families reageren?

Dit boek is een echte familieroman. Het verhaal is vlot geschreven, maar wel wat vlak. De hoofdpersonen worden niet echt uitgediept, en soms worden er te veel randfiguren bijgehaald, die helemaal niets voor het verhaal betekenen. Het slot van het boek had ook het einde van een hoofdstuk kunnen zijn; daar had ik wel iets meer van verwacht. Toch al met al een boek wat bijvoorbeeld in de vakantie lekker leest: goed Nederlands en een vlotte schrijfstijl. Een tip dus voor in je vakantiekoffer.

 

Jouw waardering

Geef jouw waardering voor dit boek:

[Total: 0 Average: 0]

 4 Reacties op: Liefde op de Wadden  • Marga Janssen schrijft:

    Liefde op de wadden is een gezellig boek. Leuk vind ik vooral dat het door Saskia is geschreven. Ik ken haar nog uit Hengelo en ik vind het leuk dat zij over Hengelo schrijft en over jeugdervaringen (vakanties en jeugdweekenden) en geloof, die voor mij heel herkenbaar zijn! Er gebeurt wel erg veel “toevallig” en het zou een “rustiger” boek zijn als Saskia een en ander wat anders uitwerkte, maar dat is misschien een kwestie van smaak. Dit boek smaakt wel naar meeeeeer…..!

  • Linda M. schrijft:

    Liefde op de Wadden sleept je mee naar de nostalgie van de jaren tachtig. Het beschrijft de schoonheid van zowel De Wadden als Twente, met als hoofdthema: de liefde. Ondanks dat Saskia dit boek al op haar 18de heeft geschreven, blijft het, zowel grammaticaal als literair, overeind staan. Het beschrijft de allerdaagse liefdes perikelen van Tamara, geboren in Hengelo, maar die sinds kort met haar familie op Ameland is gaan wonen. Leuk geschreven, met vlotte, geloofwaardige dialogen. Het is een boek met een Christelijke inslag, maar dit is – ook voor de niet-gelovige medemens – geenszins een storend element.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.