Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

17132

Liefde in Hongarije

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Schouten, Saskia

Liefdesroman

Frea Kroese

27-10-2017

4 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Bianca krijgt onverwacht een erfenis in de schoot geworpen en niet lang daarna ziet ze een grote villa met hoektorentje te koop in Hongarije, waar ze direct verliefd op wordt. Ondanks dat het helemaal opgeknapt moet worden, gaat ze de uitdaging aan en begint ze na de renovatie samen met haar vriendin Lavelle een pension in het dorp Noszvaj. Bianca kent al wat mensen in de buurt, dat vergemakkelijkt de stap naar haar nieuwe woon- en werkomgeving. Tegelijkertijd hebben de dorpsbewoners een duidelijk argwanender houding naar haar. Bianca hoopt dat dat in de toekomst zal veranderen en dat er een goede verstandhouding komt met haar buren.

Het zit Bianca in de loop van de tijd niet mee. Er ontstaat een conflict met Lavelle, waarvan ze het gevoel krijgt dat het niet goed wordt opgelost. Dat begint met het idee dat Lavelle oppert bij de aannemer om het pension rolstoeltoegankelijk te maken. Het zit Bianca eigenlijk niet lekker dat ze zelf niet op dat idee was gekomen en dat Lavelle dat niet eerder met haar had besproken. Maar Lavelle is een spontane persoon, die zegt wat ze denkt. Bianca daarentegen heeft moeite om te zeggen wat ze denkt en kiest altijd voor de veilige, uiterlijk vriendelijke modus om met anderen om te gaan. Uiteindelijk besluit Lavelle om naar Nederland te vertrekken. Ook al omdat ze intussen verliefd is geworden op één van de Nederlandse gasten. Bianca vindt iemand om Lavelle te vervangen. Maar heeft wel enige moeite om het gevoel van ‘in haar eentje’ te zijn, te overwinnen.

De nieuwe vriendin in het dorp die samen met haar man een wijnhandel heeft, helpt haar om dit gevoel niet de overhand te laten nemen. Bianca kan eigenlijk altijd bij Zsanett langskomen om haar verhaal even kwijt te kunnen, een bakje koffie te doen of van een glas wijn te genieten.

Dan gebeurt er iets dat Bianca tamelijk ontreddert. Ze ziet alleen maar de negatieve kanten van de gebeurtenis en in eerste instantie lijkt het ook allemaal tegen de bedrijfsvoering in te gaan, maar uiteindelijk pakt het goed uit. De grootste hulp die Bianca krijgt is die van een vriendelijke jonge man, die advocaat is. Door hem komt Bianca door die moeilijke eerste tijd heen en vindt ze de liefde van haar leven.

Deze liefdesroman is een lekker verhaal om tijdens een heerlijke vrije dag met een pittig glas wijn van te genieten.

 

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:2 Reacties op: Liefde in Hongarije

 • Anne Theys schrijft:

  Liefde in Hongarije
  Geschreven door “Saskia Schouten”

  “Liefde in Hongarije” heeft een pracht cover !
  Je ziet er een jong koppel opstaan die elkaar een intense knuffel geven, de stralende glimlach van het meisje maakt je direct blij !
  (Althans toch bij mij!)

  Het verhaal begint in Nederland waar Bianca woont en ook werkt. Ze werkt in een hotel aan de receptie. Bianca heeft ook een heel bijzondere vriendin , Lavelle, waar ze lief en leed mee deelt.
  Op een dag krijgt ze onverwachts te horen dat ze een erfenis heeft gekregen… en dan begint ze te dromen….
  Haar grote droom is om zelf een pension te starten maar dan niet in Nederland wel in Hongarije !
  Zelf is ze al vaker naar ginder geweest en is verliefd geworden op het land !
  Snel zoekt ze naar huizen waar ze eventueel een pension kan opbouwen en ja, ze vindt haar droomhuis of misschien beter gezegd een klein kasteeltje.
  Bianca vertelt het aan Lavelle en samen beginnen ze aan een groot avontuur …
  Alles achterlaten en ginder ver beginnen met de opbouw van haar pension.
  Gelukkig is Bianca de taal een klein beetje machtig zodanig dat ze met de dorpsmensen een woordje Hongaars kan praten !
  Het duurt wel nog even voor ze hun intrek kunnen nemen want de foto op het internet was veel mooier dan de staat waarin haar droomhuis is… daarom moeten er nodige en grondige werken gedaan worden, wat wel eerst tot een teleurstelling kwam maar toch geeft ze haar droom niet op !
  Ze blijft ervoor gaan samen met Lavelle en ook met andere kennissen, waar ze vroeger geweest was en die haar nu ook mede ondersteunen !
  Eens de werken gedaan zijn kan ze van start gaan maar loopt alles zoals ze wilt, kan ze mensen naar daar lokken ? Het huis blijkt niet zomaar een huis te zijn er zit een geschiedenis achter wat het haar bemoeilijkt om het echt op rails te krijgen !

  Bij het lezen blijf je toch steeds met vragen waardoor je steeds verder wil lezen, blijft de vriendschap duren, wat is of was er vroeger met het huis gebeurd , kan ze op steun rekenen, komt ze er ook de liefde tegen ….het is zeer aangenaam geschreven en wat het ook leuk maakt is dat er her en der een woordje of zin in het Hongaars voorkomt.
  Kortom een aanrader voor iedereen die graag mee in Bianca’s avontuur wil stappen !

  Voor het boek geef ik
  ***** sterren
  Een prachtboek van Saskia Schouten !

  Verstuurd vanaf mijn iPhone= • Dani van Doorn schrijft:

  Avontuur van twee jonge vrouwen die een nieuw leven beginnen in Hongarije. Natuurlijk gaat er van alles mis tijdens de verbouwing, maar een paar aantrekkelijke mannen bieden hun assistentie aan en dat heeft ook zijn leuke kanten. Vrolijke liefdesroman die vlot wegleest.Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.