Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

17132

Liefde in Hongarije

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Schouten, Saskia

Liefdesroman

Frea Kroese

27-10-2017

4 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Bianca krijgt onverwacht een erfenis in de schoot geworpen en niet lang daarna ziet ze een grote villa met hoektorentje te koop in Hongarije, waar ze direct verliefd op wordt. Ondanks dat het helemaal opgeknapt moet worden, gaat ze de uitdaging aan en begint ze na de renovatie samen met haar vriendin Lavelle een pension in het dorp Noszvaj. Bianca kent al wat mensen in de buurt, dat vergemakkelijkt de stap naar haar nieuwe woon- en werkomgeving. Tegelijkertijd hebben de dorpsbewoners een duidelijk argwanender houding naar haar. Bianca hoopt dat dat in de toekomst zal veranderen en dat er een goede verstandhouding komt met haar buren.

Het zit Bianca in de loop van de tijd niet mee. Er ontstaat een conflict met Lavelle, waarvan ze het gevoel krijgt dat het niet goed wordt opgelost. Dat begint met het idee dat Lavelle oppert bij de aannemer om het pension rolstoeltoegankelijk te maken. Het zit Bianca eigenlijk niet lekker dat ze zelf niet op dat idee was gekomen en dat Lavelle dat niet eerder met haar had besproken. Maar Lavelle is een spontane persoon, die zegt wat ze denkt. Bianca daarentegen heeft moeite om te zeggen wat ze denkt en kiest altijd voor de veilige, uiterlijk vriendelijke modus om met anderen om te gaan. Uiteindelijk besluit Lavelle om naar Nederland te vertrekken. Ook al omdat ze intussen verliefd is geworden op één van de Nederlandse gasten. Bianca vindt iemand om Lavelle te vervangen. Maar heeft wel enige moeite om het gevoel van ‘in haar eentje’ te zijn, te overwinnen.

De nieuwe vriendin in het dorp die samen met haar man een wijnhandel heeft, helpt haar om dit gevoel niet de overhand te laten nemen. Bianca kan eigenlijk altijd bij Zsanett langskomen om haar verhaal even kwijt te kunnen, een bakje koffie te doen of van een glas wijn te genieten.

Dan gebeurt er iets dat Bianca tamelijk ontreddert. Ze ziet alleen maar de negatieve kanten van de gebeurtenis en in eerste instantie lijkt het ook allemaal tegen de bedrijfsvoering in te gaan, maar uiteindelijk pakt het goed uit. De grootste hulp die Bianca krijgt is die van een vriendelijke jonge man, die advocaat is. Door hem komt Bianca door die moeilijke eerste tijd heen en vindt ze de liefde van haar leven.

Deze liefdesroman is een lekker verhaal om tijdens een heerlijke vrije dag met een pittig glas wijn van te genieten.

 

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:2 Reacties op: Liefde in Hongarije

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.