Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

18006

Liefde in Hongarije

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Schouten, Saskia

Liefdesroman

Cora van Dijk

19-01-2018

4 out of 5 stars

BESTEL

Recensie

Bianca is verliefd op Hongarije. En als ze de gelegenheid krijgt daar een huis te kopen en om te bouwen tot een pension, grijpt ze die kans. Samen met haar vriendin Lavelle besluit ze het vervallen huis op te knappen. De toekomst ziet er rooskleurig uit.

Maar Lavelle wordt verliefd en verliest haar passie voor het huis. Al haar aandacht gaat uit naar Jaap. Inwendig is Bianca jaloers, want ook zij vond Jaap een aantrekkelijke man. Hierdoor verandert de relatie tussen de vriendinnen. Dan volgen er een aantal problemen voor het net opgeknapte huis. De mensen in het dorp accepteren Bianca niet, de gasten blijven uit, de riolering zorgt voor problemen en Lavelle besluit zomaar om weer naar Nederland te gaan. Alsof dat nog niet genoeg is volgt er ook nog een lugubere vondst in de tuin. Regelmatig wordt het Bianca te veel. Maar dan merkt ze dat bij één gast haar hart sneller gaat kloppen…

Deze liefdesroman leest prettig en vlot. Er zit genoeg activiteit in. De omgeving is mooi weergegeven en de omstandigheden zijn soms verrassend. Het liefdesleven van de vriendinnen speelt zeker een grote rol, maar niet overdreven. Het hoort gewoon bij het leven. De gevoelens van Bianca worden goed duidelijk gemaakt op een vlotte manier. Zoals bij de meeste liefdesromans is er geen ruimte voor verdieping wat betreft de karakters van de hoofdpersonen. Dat vind ik zelf wel jammer. Maar in zijn soort is dit beslist een betere liefdesroman.

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.