Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

16101

Liefde doet

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Goff, Bob

Themaboek christelijk leven

Frea Kroese

29-10-2016

5 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Hilarisch, diep menselijk, origineel, eenvoudig, bijzonder, gewoon, buitengewoon, goddelijk en schitterend in meer opzichten is dit leven, eh… boek van Bob Goff. Iemand die de tijd uitkoopt en toch niet haastig leeft. Iemand die iedereen wil redden en zeer waarschijnlijk alle tijd neemt in die ene relatie van dit moment. Je leert hem een beetje kennen: volhardend, humoristisch en zoekend naar wie hijzelf is en wie Jezus nu echt is. Nederig, groots. Snel en toch stilgezet.

Avontuur, ja dat woord dat hij zo vaak gebruikt, vergat ik nog: het avontuur van het leven. Een avontuur met gouden en zachte randen en zwarte scherpe randen. Zoals het leven is. Deze man, dit leven is in alle opzichten aantrekkelijk, hoewel hij confronteert: “Bestudeer je Jezus, stalk of volg je Hem?” En altijd de les in cursieve letters boven het hoofdstuk. Vroeger dacht ik… Nu weet ik…

Prachtig! Maar gevaarlijk. Erg gevaarlijk. Als je van plan ben niets aan je leven te veranderen. Als je van plan bent om niet in je hart te laten kijken. Als je van plan bent om zeker niet op avontuur te gaan. Dan moet je dit boek niet lezen, want stel dat er iets in je wakker wordt dat al die plannen overhoopgooit. Stel…

Mijn hart bonkt in mijn keel om een paar zinnen: “Hij was gewend om op het randje te leven, dan pas leefde hij echt (over een vriend)”. Je weet precies waar je goed in bent. Doe die eerste stap buiten de box! De rest gaat vanzelf volgen.

En bij het hoofdstuk De Poppenspeler lees ik met een brok in mijn keel: “God houdt zelfs nog meer van ons met de littekens van de klappen die we hebben opgelopen.”

Wil je een nieuw vuur in je leven? Een stimulans om zelf op pad te gaan? Lees deze geschiedenis, dit levensverhaal en word zelf het verhaal van je leven. Ik geef dit boek 5 sterren, omdat het zeer aanspreekt, zeer humoristisch is, zeer diep gaat en niemand leeg achterlaat.

 

Jouw waardering

Geef jouw waardering voor dit boek:

[Total: 2 Average: 4.5]

 

Like en deel deze recensie:2 Reacties op: Liefde doet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.