Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

16030

16030

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Koolmees, Eeuwoud

Christelijk jeugdboek

Saskia Schouten

12-03-2016

5 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Dit boek gaat over christenvervolging in India en is uitgegeven in samenwerking met ‘Open Doors’.

Sindhu heeft geen vader meer en haar opa verdient de kost. Op een dag zegt hij dat het te zwaar voor hem wordt om te werken. Haar moeder heeft geregeld dat Sindhu op de vuurwerkfabriek mag werken. Ze is heel erg boos, want ze heeft het reuze naar haar zin op school. Als ze niet meer naar school kan, kan haar droom om dokter te worden niet doorgaan. Ze gaat een eind lopen tot ze in de christelijke wijk komt, waar ze normaal gesproken nooit komt. Zo leert ze Drisana kennen, een ernstig verminkt meisje. Die verminking is het gevolg van een ontploffing op de vuurwerkfabriek.

Als Sindhu daar werkt, maakt ze ook een ontploffing mee. Een paar christenmannen worden daarvan verdacht en worden opgepakt. De directeur van de fabriek is een verschrikkelijke man. Alles draait om geld en hij heeft een hekel aan christenen. Later blijkt dat de directeur het niet zo nauw neemt met de veiligheid van de fabriek.

"Levensgevaarlijk" is een aangrijpend jeugdboek waarin het getuigenis van een christenmeisje tegenover een hindoemeisje heel mooi wordt beschreven. Aan het  eind vindt er een dramatische gebeurtenis plaats. Drisana laat op een ontroerende manier de liefde van Jezus zien.

 

Jouw waardering

Geef jouw waardering voor dit boek:

[Total: 0 Average: 0]

 Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.