Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

13071

Lectori Salutem!

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Slagter, Peter

Overdenkingen

Cora van Dijk

02-10-2013

3.5 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

De lezer heil! Ofwel: dat het de lezer goed mag gaan. Dit is een oude uitdrukking die veel boven artikelen, preken, boeken en dergelijke stond in het verleden. In dit boekje zijn een aantal overdenkingen opgenomen die de lezer willen laten delen in het heil dat God ons wil brengen.

De overdenkingen zijn soms bemoedigend, belerend, waarschuwend, opwekkend; soms met een lichte toon, soms diepgaand. Het boekje is goed als een soort dagboekje te gebruiken, de hoofdstukken zijn niet langer dan twee bladzijden. En er komt heel wat aan bod, zoals de onderwerpen genade, vertrouwen, wijsheid, de grootheid van God en vele andere onderwerpen. Wat ik een beetje mis, is een Bijbelgedeelte bij elke overdenking. Wel staan in de stukjes regelmatig Bijbelteksten genoemd, maar toch was het mooier geweest met de Bijbel te beginnen.

Het boekje is geschikt voor mensen die Christus nog niet lang kennen, maar ook voor hen die al lange tijd christen zijn. Ik kan me aansluiten bij de wens van de auteur: dat het boekje de lezer tot heil mag zijn.

 

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.