Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

202391

Laat los!

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Keith Stuart

biografie

Cora van Dijk

09-06-2022

4.5 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

De ondertitel van dit boek is: Geliefd leven in het proces van overgave. Dat raakt een kern waar veel christenen moeite mee hebben: ik weet mij wel geliefd door God, mijn Vader, maar hoe kan ik mij aan Hem overgeven? Hillie neemt je mee in haar worsteling met God.

Opgroeiend in een gemeenschap waar veel draait om het houden van regels om God te behagen, gebeurt er plotseling iets ernstigs in het leven van Hillie; ze raakt in coma na een ernstig ongeluk. Na tien dagen komt ze bij, maar door onderzoek blijkt dat ze blijvend letsel heeft: Niet aangeboren hersenletsel (NAH). Dit heeft tot gevolg dat ze een aantal beperkingen heeft. Omdat de beperkingen niet direct zichtbaar zijn, heeft Hillie moeite met werken. Uiteindelijk wordt ze ZZP’er, iets dat goed bij haar past.

Loslaten is een moeizaam proces. Hillie kent God al jong, maar zijn al die regels wel nodig om een kind van God te zijn? Afscheid nemen van de Broederschap betekent immers loslaten wie je lief zijn. Maar het leven binnen de gemeenschap betekent faalangst en het gevoel anders te zijn dan de anderen. En dan doet Hillie het beste wat ze kan doen: ze klampt zich vast aan God. Bij Hem zoekt ze naar de weg die ze gaan moet.

En God is trouw aan Zijn kinderen. Nee, het leven van Hillie is niet van de ene op de andere dag alleen maar geweldig, zoals sommige welvaartspredikers ons willen laten geloven. Ze heeft bergtoppen, maar ook diepe dalen, zoals depressies. Maar God zegent haar met dromen, die letterlijk uitkomen. Een weg op zoek naar een andere kerkelijke gemeente is niet makkelijk en ook hier wisselen teleurstelling en hoop elkaar af.  Hillie leert zien dat elke christen zijn waarde heeft en zoekt naar verbinding met hen.

Inmiddels werkt Hillie als journalist, schrijver en doet ze vrijwilligerswerk. Het schrijven van dit boek was geen makkelijk proces, maar ze heeft volgehouden om andere mensen een liefdedienst te schenken. Ze wil met dit boek, zoals op de achterflap staat: “het leven en de openbaring van Gods liefde zichtbaar maken.” Daarin is ze geslaagd.

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.