Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

12045

Koester je hart

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Vegt, Mirjam van der

Geloofsopbouw

Antoinette Schram

14-05-2012

4 out of 5 stars

 

BESTEL

Recensie

Mirjam van der Vegt is gegrepen door stilte. Ze raakt niet uitgesproken over de rust en vrede die ze daarover heeft ontdekt. In dit boekje heeft ze al die wijsheid gebundeld en dit is een must voor iedereen, die in zijn drukke bestaan, aan de slag wil om ook iets van rust en vrede te ervaren.

Het boek bestaat uit een inleiding met veel vragen die het nut van stilte onderstrepen, niet als doel op zich, maar juist om je in contact te brengen met God, om de liefde van Jezus te kunnen ervaren. Mirjam heeft leuke duidelijke voorbeelden die heel herkenbaar zijn, niet alleen vanuit het kloosterleven.

Voor vasten is 40 een bekend getal, denk maar aan de 40 dagentijd, maar het is niet zo dat dit boekje een tip heeft voor elke dag en dat je daardoor steeds verder in de stilte komt. Het is meer een verzameling van tips die je kunt gebruiken om de stilte te vinden voor je eigen leven. Daarbij zullen sommigen meer herkenbaar en toepasbaar zijn dan anderen. Sommige tips geven een overlapping. Het getal 40 lijkt daarom een beetje vergezocht. Niet alles heeft direct te maken met stilte in de zin van mediteren. De uitwerking van de tips is niet even gedetailleerd, daar staat tegenover dat er achterin een literatuuropgave staat, waardoor je makkelijk de boeken kunt vinden als je ergens dieper in wilt duiken.

Het is een leuke creatieve uitgave, met twee kleuren, zwarte en roze teksten. Daar waar de roze tekst niet dik gedrukt is, is ze minder goed leesbaar. Hoewel er niet expliciet ruimte is om er een werkboek van te maken, is er genoeg witruimte om eigen aanvullingen op te schrijven.

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.