Boekrecensies vanuit christelijk perspectief

11044

Jouw geld telt

Auteur

Type boek

Recensie

Datum

Waardering

Dayton, Howard

Christelijk leven

Cora van Dijk

21-09-2011

4 out of 5 stars

BESTEL

Recensie

Ondertitel is: Wat de Bijbel zegt over verdienen, uitgeven, sparen, investeren, geven en schulden aflossen. Dit is meteen een goede samenvatting van de inhoud van het boek. Een boek voor mensen van deze tijd, want er zijn velen die problemen hebben met het juist gebruiken van geld. De schuldenproblematiek neemt toe. In dit boek wordt niet alleen het probleem vastgesteld, er wordt uitgebreid ingegaan op oplossingen, aan de hand van de Bijbel.

In de Bijbel zelf komen maar liefst ruim 2300 teksten voor waarin gesproken wordt over geld en bezit of schulden. Naast het herstel van financiële problemen, wordt ook uitgebreid ingegaan op het nut van geven, want God heeft de gever lief. Verder een hoofdstuk over het werk en de verhouding tot de werkgever. En natuurlijk komt er een antwoord op de vraag: is geld slecht? Tenslotte een hoofdstuk dat ingaat op het perspectief van je verhouding tot geld en bezit.

Dit boek wordt het laatste jaar ook veel gebruikt bij het opleiden van mensen, bijv. van diaconieën van kerkelijke gemeenten of vrijwilligers in de schuldhulpverlening. Voor hen is bij het boek ook een werkboek beschikbaar (meer informatie: www.encour.nl). Maar het lezen van dit boek is voor iedereen interessant, of je nu wel of geen moeite hebt met geld. Het gaat heel duidelijk in op wat er in de Bijbel staat over onze levenshouding en onze relatie tot God. Wel is het soms wat Amerikaans, maar als je daar doorheen kijkt, is het prima te herleiden tot de Nederlandse situatie. Kortom: het is aan te bevelen voor iedereen die meer kennis wil hebben van wat de Bijbel leert over geld en bezit.

Jouw waardering

Like en deel deze recensie:Een reactie op: Jouw geld telt

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.